Ni un dia a casa

Can MarLau: la família d’un xef discret i talentós

El Ferran Soler ha passat pels millors restaurants del país i ara en té un de propi que ofereix bona teca i bon humor

3 min
D'esquerra a dreta, el Jonathan, el Ferran, el Ton i el Víctor a la sala del restaurant Can MarLau.
  • Adreça: Carrer París, 161 08036 Barcelona
  • Carta: Tapes, platets i guisats
  • Obligat: Fideus a la cassola amb galera i gamba
  • Vi: Carta sorprenent per totes les butxaques
  • Servei: Agradable i professional
  • Local: Còmode i ampli
  • Preu final per persona: 40 € (sense vi)

El primer que veiem quan travessem la porta de Can MarLau és el somriure del Jonathan darrere els tiradors de cervesa. Un cop a dins el Ton ens acompanya a la taula continuant amb la dinàmica del seu company. Si no tens el millor dia, aquest parell juntament amb el Ferran i el Víctor a la cuina, posaran tot el seu talent, la professionalitat i bonhomia personal perquè això canviï i gaudeixis d'una molt bona experiència gastronòmica.

Fem una gilda i una canya d'Estrella Damm mentre decidim què demanar. El Jonathan hi fot cullerada i ens proposa que no deixem de tastar els fideus a la cassola amb galeres i gamba vermella que el Ferran cuina executant una recepta de la seva àvia. Li fem cas i paga la pena. L'àvia n'estaria orgullosa.

Hem deixat en mans del Ton la responsabilitat de recomanar-nos un bon vi. N'ha proposat un parell del Celler Mas la Mola: L'Atzar i el Mas la Mola. Carinyena, garnatxa i syrah per un cantó i una garnatxa per l'altra, dues propostes potents, però alhora fresques i molt agradables al paladar. Comencem amb l'Atzar. "Si a un dels tres no li agrada prou el vi, el tirem enrere. A qui es ve a gaudir. Foteu-li canya!", ens esperona el Ton.

L'amanida russa, convertida gairebé sense voler en un dels clàssics del restaurant, comparteix taula amb uns calçots confitats amb crema feta amb el mateix calçot i ametlles. Li afegim els fideus de l'àvia i un cap i pota amb bolets de card i mongetes, una icona de la cuina catalana, revisat amb la mirada personal i talentosa del Ferran.

El temps emprat per gaudir dels plats i la facilitat per beure que ens caracteritza ens ha permès tastar la segona proposta del Ton. Reprenem l'enumeració dels tasts amb una careta de porc cruixent que ens enamora, un calamar a la planxa amb papada lacada i un tataki de vedella amb ximixurri. La cuina del Ferran Soler és la imatge d'un cuiner humil que fa molt bé les coses sense sorpreses i que basa la seva proposta en el producte de qualitat.

Amb les postres i els últims glops del Mas la Mola donem per acabat un dinar i una experiència molt recomanables. Un cop satisfet el compte demanem la presència del Ferran Soler, xef, propietari i líder d'un equip conjuntat i molt ben avingut. Sabem que no li agrada el protagonisme i ens afalaga que surti per parlar amb nosaltres. En Ferran fa vint-i-cinc anys que destaca en el món de l'hostaleria: El Bulli, Celler de Can Roca, Saüc, Tickets, Bodega 1900... "Des que vaig treballar a El Bulli no he tornat a enviar mai més un currículum", ens comenta ara que per primera vegada lidera un negoci propi i, en el seu cas, sense cap soci que li doni suport. "Els quatre que som aquí hem estudiat hostaleria i això no és molt normal trobar-ho en un restaurant. Treballem de dilluns a divendres, els caps de setmana són per a la família".

Qui més agraeix l’arribada dels horaris dignes i la necessitada conciliació familiar als restaurants del nostre país són la Maria i la Laura, filles del Ferran i a qui ha volgut homenatjar en el nom del restaurant. Quan hi aneu, menjareu molt bé, però, a més, agraireu que hi hagi gent que treballa amb entusiasme per fer-nos feliços. El Jonathan, el Ton, el Víctor i el Ferran dignifiquen la seva estimada professió.

Recorda que la millor opció per gaudir d'aquesta proposta gastronòmica són els serveis de Renfe Rodalies

stats