NI UN DIA A CASA
Restaurants 06/12/2020

La Calèche cuinen com viuen

Ivan Díez / Carles Domènech / Adrià Albets
3 min
L’Olga Gimeno i en Pep Ametller a la sala del restaurant.

La Calèche és un projecte de vida creat per Olga Gimeno i Pep Ametller. Compaginen un negoci que els permet viure de la seva passió per la gastronomia i disposar de temps per gaudir de la família. El restaurant és obert els divendres i dissabtes, i els diumenges al migdia. La resta de la setmana la dediquen als fills i a preparar-se per continuar satisfent els comensals més exigents. Per Nadal faran un intensiu del 27 de desembre al 5 de gener. “Comprem el millor producte perquè els nostres clients són els nostres convidats. Quan cuino penso en la gent com si fossin de casa. Al cap i a la fi, els hi servim el mateix que mengem nosaltres i els nostres fills”. D’aquesta manera l’Olga ens explica com porten a terme la idea que van engegar l’any 2008 després de deixar Barcelona per traslladar-se a viure a la Cerdanya.

Gairebé tot el trajecte d’aquests dotze anys l’han fet sols. L’Olga a la cuina i en Pep a la sala. La fusió de la cuina de tota la vida, algunes tècniques actuals i un talent fora del comú fan que la feina de l’Olga llueixi de manera excepcional. En Pep controla l’espai, el temps i la paraula. Admirador de la cuina de la seva dona, sap com ningú definir amb paraules l’amor i la dedicació de cada plat.

Vam començar l’àpat amb les cèlebres braves de recepta secreta de la família Gimeno. Un pacte entre germans que de moment s’ha mostrat impertorbable. Seguim amb una tatin de foie amb galeta cruixent i mandarina confitada, que ens acaba d’obrir la gana per tastar el carpaccio de bou. Fet amb el millor filet gallec, però en comptes del clàssic parmesà, a la Calèche es decanten pel distingit formatge anglès stichelton de llet crua de vaca sense pasteuritzar.

Continuem amb unes vieires amb bolets shiitake de botó i cansalada; un caneló de pintada amb rostit, foie fresc i tòfona d’estiu, i el xai cuit a baixa temperatura fumat amb romaní. Per acabar tastem un dels plats més lloats: les mandonguilles. Fetes amb presa ibèrica d’Extremadura ben polida i picada. Poc fetes. Destaca el sabor picant de l’ ají, la dolçor del lacat, el cruixent de la ceba vermella, el cítric de la maionesa de yuzu i la cotna de porc. La combinació de gustos i textures és descaradament atrevida.

La carta de vi l’ha parit exclusivament en Pep. I l’ha fet pensant en el client i d’acord amb la cuina de l’Olga. A nosaltres ens va recomanar el LaFou de la Terra Alta. Un vi excel·lent amb 70% de garnatxa negra, sirà i morenillo que tant serveix per acompanyar el peix com la carn. Molt fresc en boca i amb un preu molt ajustat.

Inaugurem les postres amb el borratxo amb pa d’espècies de taronja i mel de Bordeus, xocolata calenta Valrhona feta a casa, sucre amb gust de regalèssia, elixir de rom cubà ElLegendario i gelat artesà de torró i ametlla de Sandro Desii d’Esparreguera. Acabem aquesta gran festa que ens ha ofert l’Olga amb un moniato al forn amb crema de llimones sicilianes, fruita de la passió i sorbet de mandarina i amb una mousse de coco amb Malibu, pinya natural i una gelatina de mojito. Un gran final de festa.

Ens n’anem amb un somriure de satisfacció per haver descobert un petit paradís en una terra on es menja molt bé. Destacar a la Cerdanya té mèrit, i l’Olga i en Pep hi destaquen tant pel menjar com pel tracte i el preu. Et cuinen i et serveixen quan ho farien a casa seva. Els seus fills són molt afortunats.

La Calèche

Travessera dels Forns, 7 (Llívia). 972 14 63 82 Carta:

Tradicional amb producte de qualitat

Must: Xai cuit a baixa temperatura fumat amb romaní Vi:

Excel·lent carta amb grans referències Servei:

Professional i exquisit Local:

Confortable i acollidor Preu final per persona:

45 € (carta sense vi)

stats