Restauració

Un gran restaurant per fer àpats en grup davant del mar a Barcelona

El Tribut es troba al Balcó Gastronòmic, l'àrea de restauració del renovat Port Olímpic

Una imatge des del restaurant Tribut
21/12/2025
2 min

BarcelonaEns trobem pràcticament sobre el mar. Aquesta és una de les característiques més impressionants dels quatre restaurants que es troben a la part superior del Balcó Gastronòmic del renovat Port Olímpic de Barcelona. Tots ells, amb una estructura de vidre i diàfana, i amb un balcó amb taules. El que està més a prop de la sorra és el Kresala, del grup Sagardi, després ve el Tribut, el restaurant del qual us parlarem avui, al seu costat hi ha Eldelmar, dels germans Torres, i finalment, al final de l'espigó, el mític El Cangrejo Loco.

Inscriu-te a la newsletter Mengem Inscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Com dèiem, avui som al Tribut, un homenatge al Modernisme, a Antoni Gaudí i a la cuina catalana. Aquest restaurant ha sabut treballar molt bé l'oferta per a esdeveniments –han fet actes privats amb marques de cotxes i de roba– i és una molt bona alternativa per a àpats de grups, com podria ser el dinar o sopar d'empresa de Nadal. Hi ha capacitat, una oferta gastronòmica que agrada pràcticament a tothom, i l'espai és prou gran perquè les taules no es facin nosa les unes a les altres.

L'arròs del restaurant Tribut.
La sala del restaurant Tribut.

El responsable del menjar que s'hi serveix és el cuiner Albert Suárez, que ha dissenyat una carta basada en cuina catalana i mediterrània. El xef executiu ha procurat tenir alguns petits productors, com Can Fisas, que els serveixen verdura, o Mamá Heladera, la gelateria del Poblenou que dissenya gelats partint de records. De fet, en tenen un dedicat al restaurant, amb avellana, romaní i aigua de mar. El restaurant pot arribar a servir fins a 300 comensals. Tot i que, normalment, a l'hora de dinar entre setmana hi ha una mica menys de gent.

Suárez explica que totes les elaboracions es fan aquí des de zero, amb un important equip de producció que s'hi posa ja al matí. Els plats que tenen més èxit són els arrossos, els macarrons, el montadito de matrimoni, els bunyols de bacallà amb mussolina d'all negre, el calamar farcit de botifarra negra, la burrata de la Pulla amb moniato al forn, mel calenta, ratlladura de llima, ametlles torrades i escates de sal i un generós filet Wellington. De fet, tots els plats són racions força grans.

Si ens mirem la carta de vins, el sommelier Daniel Egea ha fet una selecció en la qual el 80% són vins catalans, seguint la idea d'oferir proximitat. Com també ho fa el mateix local, que reprodueix les formes sinuoses del mar que arriben a la sorra. Una sorra, que trobem al·legòricament al sostre. Com en les grans obres del Modernisme, aquí la naturalesa s'apodera de l'arquitectura.

stats