Ni un dia a casa

Eldelmar: la cuina dels germans Torres il·lumina el Port Olímpic

Concebuda conjuntament amb Pantea Group, la proposta ofereix peix i marisc a la brasa, arrossos, carns i bon vi davant del mar

Sergio i Javier Torres al restaurant Eldemar,  al Port Olimpic
  • Adreça: Port Olímpic, Moll de Gregal, Local 3, 08005 Barcelona
  • Carta: Peix i marisc a la brasa
  • Obligat: Arròs a la llauna
  • Vi: Carta molt ben estructurada
  • Servei: Professional i internacional
  • Local: Ampli, còmode i amb terrassa davant del mar
  • Preu per persona: 80 €

Barcelona, posa’t guapa va ser una campanya que l’ajuntament barceloní va iniciar l’any 1986 per convidar els ciutadans a rehabilitar els seus edificis amb motiu dels Jocs Olímpics del 92. El Port Olímpic va ser una de les noves construccions que van servir perquè els barcelonins i barcelonines tinguessin una nova mirada al Mediterrani, i es va convertir en poc temps en una de les icones del litoral de la ciutat. Tot i això, amb el pas del temps, la imatge d’aquest port esportiu i d’oci va quedar molt malmesa. Va ser amb motiu d’un altre esdeveniment esportiu, la Copa Amèrica, que Barcelona va decidir recuperar el Port Olímpic per al gaudi dels seus veïns i veïnes. Més enllà de les places, els espais verds, els miradors i la connexió amb la platja de Nova Icària, a nosaltres ens agrada voltar per l’anomenat Balcó Gastronòmic, situat al Moll de Gregal, on es concentren nou restaurants i tres botigues gastronòmiques. Avui ens centrem en l’Eldelmar - Germans Torres, una proposta del grup Pantea amb el Sergio i el Javier Torres.

Ens rep l'Èric León (cap de sala), un novaiorquès a qui l’amor per una lleidatana va portar a casa nostra. Ens presenta una carta molt temptadora i ens dona tota la informació que requerim perquè la tria ens permeti conèixer prou bé aquesta proposta tan llaminera. El brioix torrat amb mantega i anxoves del Cantàbric és l’aperitiu ideal per a l’inici del dinar. Continuem amb l’ensaladilla russa amb escabetx d’akami de tonyina salvatge i ous de truita; la ventresca de tonyina Balfegó amb salsa cítrica vietnamita, i les croquetes de bolets i parmesà. Per a aquesta primera part de l’àpat ens acompanya una ampolla de Can Matons del 2023 de Sant Fost de Campsentelles.

Ara és el Carlos Álvarez (barceloní i segon de cuina) qui s’acosta a nosaltres per explicar-nos les dues propostes més engrescadores dels germans Torres: la moqueca de peix i marisc i l’arròs a la llauna. La moqueca és un plat tradicional brasiler, preparat amb rap, cloïsses i gambes blanques. L’arròs a la llauna amb cloïsses de Carril i gamba vermella del Mediterrani està fet en dues textures, més socarrat a les vores i més cremós al centre. Una ampolla de Claustre de l’Abat Miró, vi blanc del Penedès, ha servit per concloure l’acte principal d’aquesta obra gastronòmica tan ben interpretada. Per triar les postres hem confiat en el bon criteri del Carlos: pa de pessic amb una quenelle de gelat de llimona i una mica de menta per donar frescor a la boca i un flam amb nata que, en paraules del mateix Carlos, és “per plorar”. En donem fe!

Som a la Barcelona que ens agrada, la que viu de cara al mar de la mà de la seva gent i amb una proposta gastronòmica molt destacada. Els germans Torres han col·laborat amb el Port Olímpic per fer realitat aquella campanya que va iniciar Pasqual Maragall i que en l’imaginari de molts barcelonins encara continua vigent. Barcelona és guapa i el Sergio i el Javier Torres en formen part: “Eldelmar -Germans Torres és una experiència sobre el Mediterrani que va més enllà de la gastronomia perquè recupera la Barcelona que mira al mar”, ens comenta el Javier. “Amb Pantea Group hem volgut apropar la nostra cuina al gran públic oferint una cuina amb arrel tradicional en el nou Port Olímpic”, remata el Sergio.

Eldelmar és peix i marisc a la brasa, arrossos, carns i bon vi davant del mar. El segon projecte dels germans Torres a la capital catalana està obert a tothom, cada dia i a totes hores. Barcelona es posa guapa, i això ens encanta.

stats