La teva 'foodie' de capçalera

On anem a menjar amb fills petits (vol. 2)

Una pila de llocs de Barcelona on es pot anar amb la mainada i que s'adapten a les necessitats de tothom

3 min
Una imatge de l'espai de La Base by Farré.

Com vaig prometre la setmana passada, avui toca la segona tongada de llocs on es pot anar a endrapar amb canalla a la ciutat de Barcelona. Tot de persones del meu entorn que tenen ganes de compartir les seves descobertes m'han ajudat a confeccionar aquesta llista.

Començarem per un lloc situat davant del mar: La Base by Farré. Es diu així perquè és a la Base Nàutica Municipal de Barcelona, a la Mar Bella. El que és molt pràctic d'aquest espai és que pots dinar mentre la mainada corre per la platja, ja que el restaurant està ubicat arran de sorra i té una àmplia terrassa. Ofereixen tapes, sobretot carregant cap al producte de mar, amanides, brasa i arrossos, que és el que ve de gust en aquest espai. Ara que ha baixat la calor, és una època fantàstica per aprofitar la platja.

El segon lloc on farem parada és al Camp de l'Arpa i es diu MiBarNa. Té una ubicació estratègicament perfecta, perquè és a la plaça Sant Josep de Calassanç, un petit oasi en forma triangular que té just davant de la terrassa del bar un parc infantil amb gronxador, tobogan, sorral i el que convingui. Al local hi serveixen amb molta simpatia plats fets amb productes italians, especialment uns panini farcits de les millors menges del país transalpí. També és un lloc perfecte per fer tapes, un aperitiu o beure un Aperol Spritz sense perdre contacte visual amb la canalla.

Tercera parada: el Velòdrom d'Horta. A dins hi trobem el Keirin Bar. Un bar senzill, de tapes, en un entorn tranquil, descobert i controlat. Al costat del bar hi ha unes pedres de diverses formes i mides perquè els més menuts s'hi enfilin i passin una estona ben distreta. Molt a prop també hi teniu el Laberint d'Horta, que disposa d'una àrea de pícnic.

Quarta parada en un entorn privilegiat: el Bar del Convent, dins el Convent de Sant Agustí (C/ del Comerç, 36). Al barri del Born hi trobareu aquest lloc, que bàsicament és un espai de pau. Si potser teniu un nadó, o ganes d'estar en un entorn tranquil, aquest és el vostre lloc. Cap cotxe, arcs gòtics, ocells que canten i nens corrent per l'antic claustre. Perfecte per picar alguna cosa tipus un biquini, fer un cafè o berenar. El bar el gestiona Sant Pere Food Services, que té per objectiu fomentar la inclusió social. Pel que fa al convent, ara acull un centre cívic on fan exposicions, tallers i moltes activitats.

Un altre recurs que gastronòmicament no és res de l'altre món però que resol la qüestió d'una manera informal i a l'aire lliure són els xiringuitos de parcs, on fan les típiques tapes i tens els gronxadors al davant, com seria el del Parc de l’Oreneta o el del Parc Joan Miró. O recórrer a les places, on sí que hi ha llocs gastronòmicament més interessants. Una d'elles és la plaça de la Concòrdia (a les Corts), on hi ha la terrassa del Maravillas o la del Fragments Cafè. O bé la plaça d'Osca (a Sants) amb el Vermut i a la Gàbia. La plaça Masadas (la Sagrera), amb el Sofia Bar. O la plaça de la Vila de Gràcia, on hi ha una cafeteria italiana, el Nabucco Tiramissu, amb una deliciosa focaccia, sucs i pastissos casolans, que podeu degustar mentre els petits pinten amb guixos de colors el terra o juguen a pilota.

Fins aquí el segon recopilatori, espero que us sigui útil. Si és així, en vindran més.

stats