Postres09/03/2022

Com fer els millors carquinyolis amb un toc de llimona. Recepta del cuiner Oriol Sabé

El xef proposa seguir una recepta senzilla per fer a casa d'unes postres que es poden guardar durant molts dies

El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, ens explica com podem fer carquinyolis a casa.

Ingredients

  • 4 ous
  • 600 g de farina
  • 400 d’ametlla crua pelada
  • 400 g de sucre
  • 3 llimones
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 22 g de llevat químic (o impulsor)
  • 200 g de mantega
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Comenceu per rentar i ratllar la pell de les llimones. Mireu que no hi quedi la part blanca i quedeu-vos només amb la part groga.
  2. En un bol poseu-hi la farina, l’ametlla, el sucre, la mantega (a temperatura ambient), la canyella, l’impulsor i els ous. I just abans de començar, la llimona.
  3. Podeu amassar-ho amb les mans o amb màquina amassadora. En tot cas, heu d’aconseguir una massa homogènia.
  4. Quan la massa està ben feta, esteneu-la damunt del taulell de la cuina, que prèviament haureu empolvorat amb un polsim de farina. Ara haureu de començar a fer els anomenats xurros. Aneu-los estenent, arrodonits, que us quedin d'un diàmetres de dos centímetres. La particularitat d’aquesta recepta és que els carquinyolis no quedaran durs a l’hora de mossegar-los.
  5. Col·loqueu els xurros damunt d’una safata d’anar al forn, on haureu posat prèviament un paper sulfuritzat. El forn l’heu de tenir preescalfat a 180°, i hi tindreu els xurros entre 10 i 15 minuts.
  6. Passat aquest temps, traieu-los de la safata i aneu-los tallant a talls, un pèl esbiaixats.
  7. Quan els tingueu tots tallats, torneu-los a posar tots a la safata del forn, forrada amb el paper sulfuritzat.
  8. Feu-los una segona cocció, a 180°, durant 10 minuts més.
  9. Passat aquest temps, traieu-los del forn, deixeu-los refredar i deseu-los en un pot de vidre hermètic perquè no s’humitegin.
  10. Són ideals per menjar amb una copeta de moscatell.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!