Galetes de mantega amb espècies de Nadal
Us proposem que prepareu dolços per a les sobretaules dels àpats festius
15/12/2022
1 min
Ingredients per a 80 galetes
- 225 g de mantega (a temperatura ambient)
- 125 g de sucre llustre
- 80 g de farina d’ametlla
- 1,5 g de sal
- 380 g de farina de rebosteria
- Espècies de Nadal (pell de taronja, canyella en pols, nou moscada, gingebre en pols, anís verd mòlt, pebre blanc)
- 25 g d'ou
- 1 clara d’ou
- Sucre de canya
Elaboració
- Poseu la mantega en un bol; tot seguit, col·loqueu el sucre glacé en un colador i aneu-lo tamisant perquè vagi caient a poc a poc damunt de la mantega. Tot seguit, aboqueu-hi farina d’ametlla, sal, farina i la barreja d’espècies.
- Amasseu-ho perquè quedi ben barrejat. Podeu fer-ho amb màquina o a mà.
- Un cop tingueu la textura de polvoró, atureu la massa. Mireu que no hi quedi cap grumoll i tireu-hi l’ou. Continueu-ho treballant perquè quedi una massa compacta.
- Un cop amassada, feu dos canelons, a parts iguals, que treballareu de manera més còmoda que amb un de sol.
- Talleu un paper de forn, poseu el caneló a dins i enrotlleu-lo. Ara un caneló, ara l’altre. Pressioneu el paper amb la massa perquè quedi compacte.
- Deixeu-los reposar a la nevera durant dues hores.
- Passades les dues hores, traieu el paper film dels canelons.
- Pinteu-los amb un pinzell de cuina sucat en clara d’ou. Tot seguit, poseu el caneló damunt d’una safata on haureu posat sucre, i arrebosseu-lo bé.
- Talleu el caneló a rodanxes d’un centímetre aproximadament i aneu-les col·locant en una safata de forn, folrada prèviament amb paper sulfuritzat. Col·loqueu-les de manera que quedin separades les unes de les altres.
- Fiqueu-les al forn, a 180º, i prèviament escalfat, durant vint o vint-i-cinc minuts.
- Passat aquest temps, traieu-les del forn. I ja estaran.