Receptes21/09/2019

Pa de pessic de xocolata blanca

T. Gilbert / A. Om / A. Marín
i T. Gilbert / A. Om / A. Marín

BARCELONACarlota Claver és la cuinera del restaurant La Gormanda, a Barcelona, on cuina productes de temporada amb receptes a foc lent basades en el receptari tradicional.

Ingredients per a 4-6 persones

6 ous

150 g de sucre blanc

Cargando
No hay anuncios

100 g de xocolata blanca

200 g de mantega

100 g de farina blanca

Per a la decoració (opcional)

Cargando
No hay anuncios

Figues

Gerds

Mores

‘Ganache’ de xocolata blanca i tòfona (mantega de tòfona, nata i ous)

Cargando
No hay anuncios

Galeta de xocolata blanca torrada

Per preparar la ‘ganache’ de xocolata blanca i tòfona

100 g de nata

23 g de sucre

Cargando
No hay anuncios

16 g de rovells d’ou

70 g de xocolata blanca

10 g de mantega de tòfona (o bé tòfona ratllada)

Escalfeu la nata amb el sucre en una olla al foc perquè es barregin bé. Fora del foc, col·loqueu-hi els ous batuts i, tot seguit, la xocolata blanca desfeta i la mantega, a temperatura ambient.

Cargando
No hay anuncios

Reserveu-ho a la nevera durant una hora.

Passat aquest temps, ja podreu fer-la servir.

Per preparar la galeta de xocolata blanca torrada

Xocolata blanca (quantitat al vostre gust)

Cargando
No hay anuncios

Col·loqueu en una safata per anar al forn trossos d’una rajola de xocolata blanca. Desfeu-la a 120º durant 35 minuts i aneu-la movent de tant en tant amb l’ajuda d’una espàtula. Adquirirà un color torrat, però no cremat. Si voleu donar-li una forma concreta, podeu fer servir motlles de silicona. Si no, irregular també queda bé.

PREPARACIÓ

Comenceu trencant els ous per introduir-los en un bol. Bateu-los amb l’ajuda d’unes varetes de cuina. Tot seguit, afegiu-hi el sucre blanc. Feu-ho a poc a poc, sense deixar de remenar constantment. És important que ho bateu enèrgicament fins que els ous es blanquegin. Com més ben batuts estiguin els ous, més esponjós quedarà el pastís. Reserveu-ho.

El pas següent és col·locar la mantega i la xocolata blanca en una olla petita per portar-les al foc i desfer-les a poc a poc al bany Maria (és a dir, col·locant l’olla petita dins d’una olla més gran amb aigua que cobreixi la meitat de l’olla petita).

Cargando
No hay anuncios

Un cop la xocolata i la mantega estiguin desfetes, introduir-les als ous batuts amb el sucre. Feu-ho a poc mentre aneu remenant-ho amb les varetes. Després poseu-hi la farina, també a poc a poc, i aneu-ho movent.

A continuació, col·loqueu la preparació dins del motlle, preferiblement el de tipus flamera (o ‘plumcake’). Tot seguit, poseu el motlle al forn, a 150º durant 45 minuts.

Passat aquest temps, traieu el pastís del forn i deixeu-lo reposar 15 minuts perquè es refredi.

Quan s'hagi refredat, desemmotlleu-ho.

Cargando
No hay anuncios

Per a la decoració

A l’hora de servir els talls del pastís, podeu ajuntar-hi trossos de figues, gerds, mores, gotes de ‘ganache’ de xocolata blanca amb tòfona i una galeta de xocolata blanca torrada. La decoració és opcional, al vostre gust.

Bon profit!