Receptes 04/06/2021

Com fer el millor pa de pessic amb maduixots del Maresme. Recepta del cuiner Gerard Solís

En plena temporada de la fruita vermella us expliquem un plat dolç per fer a casa

i
Trinitat Gilbert Martínez
2 min
Pa de pessic de maduixots del Maresme

El cuiner Gerard Solís, del restaurant El Racó, a Sant Climent de Llobregat, explica com fer a casa el pa de pessic amb maduixes.

Pa de pessic amb maduixots del Maresme

Ingredients

  • 3 ous
  • 1 iogurt natural
  • 16 g d’impulsor (llevat en pols)
  • 250 g de farina
  • 150 g de sucre
  • Oli d’oliva suau (la quantitat que càpiga en ½ got de iogurt)
  • 200 g de maduixes
  • Mantega

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 200 ºC perquè estigui ben calent quan hi introduïm el pastís perquè es cogui.
  2. Tot seguit, trenqueu els ous i separeu els rovells de les clares i aboqueu-los en bols diferents. Afegiu el sucre als rovells i munteu-los amb un batedor a mà o mecànic.
  3. Un cop estiguin muntats, reserveu-los. Ara munteu les clares, soles, sense cap altre ingredient, fins que estiguin a punt de neu. Per comprovar que estan ben muntades, podeu girar el bol de cap per avall. Si cauen és senyal que encara són líquides, i, per tant, que cal continuar muntant-les. Un cop ben muntades reserveu-les.
  4. Al bol dels rovells muntats amb el sucre poseu-hi el iogurt i l’oli d’oliva suau i ho remeneu bé. Ara tocarà afegir-hi la farina i el llevat, però feu-ho amb l’ajut d’un tamís perquè no quedi cap grumoll. Torneu-ho a remenar bé.
  5. Amb l’ajut d’una llengua de cuina, afegiu-hi les clares muntades fent tombs de fora cap endins, perquè així aconseguireu que el pa de pessic sigui més esponjós.
  6. Per acabar, renteu les maduixes i traieu-ne la part de la cua, perquè no quedi cap part dura. Talleu-les a trossos petits i després enfarineu-les, així les maduixes no passaran aigua al pastís. Un cop enfarinades, passeu-les pel tamís perquè no hi hagi un excés de farina. Ara afegiu-les a la massa, que tornareu a remenar de la mateixa manera, fent anar la llengua de baix a dalt començant pels costats.
  7. Encamiseu el motlle, és a dir, poseu-hi ha una capa de mantega perquè el pastís no s’enganxi. Tot seguit aboqueu la massa dins del motlle.
  8. El pastís ja estarà llest per col·locar-lo al forn a 200 ºC durant 30 minuts. A la safata hi podeu posar paper sulfuritzat.
  9. Passats 30 minuts, traieu-lo. Abans de desemmotllar-lo l’heu de deixar refredar.

Bon profit!

stats