Receptes 01/06/2019

Lluç a l'estil Santurtzi

T. Gilbert / A. Marín / M. Sierra
1 min
Lluç a l'estil Santurtzi

BARCELONAEl Restaurant 3 Lucas, situat al carrer Jerusalem de Barcelona, està especialitzat en la cuina de la carn d’alta gamma, cuita al carbó i madurada en una cambra especialitzada.

A la carta destaquen les carns procedents de Girona, de Xile (wayú) i d’Holanda, entre d’altres. Tots els plats es preparen al restaurant, llevat dels gelats. Al capdavant del local hi ha Ramon Pascual.

Per a 1 persona (una ració generosa)

250 g de llom de lluç

1 patata

3 grans d’all

1 bitxo

Pebre vermell (meitat dolç i meitat picant)

Oli d’oliva extra verge

100 ml de fumet de peix

200 ml de vi blanc sec

Preparació

Talleu la patata a rodanxes i col·loqueu-les en una olla. Cobriu-les amb oli d’oliva i confiteu-les a foc lent durant 20 minuts.

Mentrestant, talleu els alls, a trossos petits, i poseu-los en una cassola per anar al foc juntament amb un bitxo. Confiteu-ho també a foc lent durant 20 minuts.

Un cop confitada la patata, col·loqueu-la com a base en una cassola de ferro. Primer la patata, i a sobre el llom de lluç juntament amb vi blanc i fumet de peix, calent. Fiqueu-ho al forn durant 12 minuts a 220º.

Passats els 12 minuts, traieu-ho del forn, i poseu-hi l’all i el bitxo confitats, i també un polsim de pebre vermell. Torneu-ho a coure al forn durant 3 minuts més.

I ja estarà. Bon profit.

stats