Receptes 19/08/2019

Gamba amb síndria, meló i alvocat

T. Gilbert / M. Moliné
2 min
Gamba amb síndria, meló i alvocat

BARCELONAEl cuiner Jordi Esteve, del restaurant Nectari, és un defensor del producte de proximitat. La gamba del Mediterrani és un dels ingredients estrella de la seva carta.

Per a 2 persones

2 gambes

½ meló

½ síndria (o bé una síndria sencera si és petita)

Pernil ibèric (tallat prim o fins i tot picat)

Per al guacamole

Alvocat (quantitats al vostre gust)

Ceba

Coriandre

Tomàquet

Sal

Pebre blanc

Oli d’oliva extra verge

Amb una cullera parisenca, feu boles de l’interior del meló.

Talleu la part superior de la síndria, i feu-ne boles també amb la mateixa cullera parisenca.

El pernil ibèric, tallat o fins i tot picat fi, passeu-lo prèviament per la paella coberta d’oli d’oliva perquè en resulti una pols.

Peleu la gamba només del cos i deixeu-hi enganxats el cap i la cua. Les potes traieu-les senceres per fregir-les en una paella coberta d’oli d’oliva ben calent. Traieu també l’estómac de la gamba, que és el fil de color grana que la travessa.

Al vas d’una batedora, col·loqueu-hi làmines d’alvocat, trossos de tomàquet, suc de llimona, daus de ceba, fulles de coriandre, oli d’oliva extra verge, pebre blanc i sal. Bateu-ho tot junt amb la batedora elèctrica.

En un bol, col·loqueu-hi suc de llimona, fulles de menta, i afegiu-hi les boles de meló. És important que el suc de llimona i les fulles de menta hagin infusionat prèviament perquè, en el moment que hi col·loqueu les boles de menta, el gust els dos ingredients ja s'hagi realçat. Reserveu-ho.

Feu exactament el mateix amb les boles de síndria i reserveu-ho.

Submergiu les gambes 30 segons en una olla amb aigua bullent perquè s’escaldin. Traieu-les amb una cullera escumadora, i tot seguit fiqueu-les en un bol amb aigua i gel.

Per al muntatge

Poseu damunt del cos de la gamba la pols de pernil que teníeu preparada.

En un plat pla, col·loqueu-hi un motlle rodó, a dins del qual posareu una base de guacamole. Esteneu-la bé amb una cullera.

Retireu el motlle i a sobre del guacamole poseu-hi la gamba. Tot seguit, al voltant de la preparació poseu-hi les boles de meló i les de síndria.

Després poseu les potes de gambes fregides damunt del guacamole.

Acabeu el plat guarnint-lo amb fulles de menta.

stats