Mengem 14/05/2019

Entendre per què sentim el que sentim, el curs que impartiran els germans Roca a La Masia del Celler de Can Roca

L'objectiu de la formació és difondre la recerca i el coneixement actuals en ciència sensorial

Trinitat Gilbert
2 min
Entendre per què sentim el que sentim, el curs que impartiran els germans Roca a La Masia del Celler de Can Roca

Els germans Roca, del Celler de Can Roca impartiran, a partir del 2 d’octubre, el curs de 'Ciències sensorials i creativitat en la gastronomia', que tindrà lloc a La Masia, el centre d’I+D situat just davant del restaurant de Girona.

“L’objectiu essencial és compartir el coneixement d’una ciència que encara és desconeguda socialment però que actualment compta amb molta recerca”, expliquen Joan i Josep Roca.

La ciència sensorial està relacionada amb la neurociència, que interpreta les emocions que provoca el que sentim quan mengem i bevem. “Si fa 30 anys sabíem què notavem quan ensumàvem un vi, ara hem canviat el marc de coneixement perquè podem entendre per què sentim el que sentim”, explica el sommelier Josep Roca.

El curs compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) de Terrassa, i està adreçat a professionals de l’alimentació (cuiners, cambrers, sommeliers, biòlegs, nutricionistes, professors). Tindrà una durada de 166 hores lectives, comptarà amb un màxim de 25 places, tindrà un cost de 3.500 € i estarà impartit pels tres germans Roca, però també per diversos experts en ciències sensorials.

Per a les inscripcions al curs, el Celler de Can Roca ha habilitat un enllaç mitjançant el seu web.

Professorat

  • Josep de Haro Metge
  • Francesc Montejo Bioquímic
  • Josep M. Guadayol Doctor enginyer industrial. Professor de la Universitat Politècnica de Catalunya
  • Marta Guadayol Doctora en ciències químiques. Professora de la Universitat Politècnica de Catalunya
  • Joan Roca Xef. El Celler de Can Roca. Doctor 'honoris causa' per la Universitat de Girona (UdG)
  • Josep Roca Sommelier. El Celler de Can Roca
  • Jordi Roca Postrer. El Celler de Can Roca
  • Pere Castells Expert en ciència i cuina
  • Francesc Fort Biòleg. Expert en legislació alimentària
  • Josep Mestres Expert en anàlisi sensorial
  • Salvador Riera Expert en aromes
  • Marta Mañé Experta en aromes
  • Josefina López Professora de belles arts a la Universitat de Barcelona. Directora del departament d'Art de l'Institut Salas i Xandri

MASTERCLASSES

  • Joël Candau Antropòleg. Catedràtic de la Universitat de Niça Sophia Antipoles
  • Jordi Pigem Ecofilòsof
  • Agustí Vidal Perfumista. Acadèmic de l'Acadèmia del Perfum
  • Hervé This Físic, químic i investigador. Membre d'Agro Paris Tech
  • François Chartier Sommelier, expert en sinergies sensorials
stats