Receptes 19/01/2019

Crema de coliflor amb civada, llavors de xia, flor d’ou i nous

T. Gilbert / M. Masdeu / A. Marín
2 min
Crema de coliflor amb civada, llavors de xia, flor d’ou i nous

BARCELONAEl xef Llorenç Valls proposa una cuina de producte i de proximitat al restaurant Nora, situat a l'avinguda Diagonal de Barcelona. Amb una llarga trajectòria com a xef, Valls també aposta pels aliments que propicien una bona digestió.

Per a 4 persones

1 coliflor

2 litres d'aigua mineral

2 litres de caldo de civada

1 ou

Llavors de xia

Oli d'oliva verge extra

Sal

Pebre blanc

Porradell (opcional)

Preparació

Feu un tall a la part posterior de la coliflor. N'heu de retirar la part verda. Després talleu a trossos la part blanca de la coliflor.

En una olla poseu-hi aigua mineral i caldo de civada. Tot seguit, aboqueu-hi la coliflor i porteu-ho a ebullició durant 40 minuts. El caldo vegetal suavitzarà el gust de la coliflor. Saleu-ho i afegiu-hi una mica de pebre blanc.

Passats els 40 minuts, deixeu-ho refredar 10 minuts amb el foc apagat. A continuació, bateu-ho a la mateixa olla on haureu bullit la verdura.

Si voleu aconseguir una textura de crema, retireu la quantitat de líquid que vulgueu segons l'espessor que us agradi. Si la voleu més líquida, tipus sopa, deixeu-hi tota l'aigua i el caldo de la cocció.

Per al guarniment de la crema de coliflor

Mulleu una tassa amb aigua i després enganxeu-hi un tros de paper film, amb el qual recobrireu la tassa. Amb l'ajut d'un tros de paper de cuina o d'un pinzell, pinteu amb oli d'oliva el paper film. Tot seguit, aboqueu-hi un ou sencer i saleu-ho. Ara tocarà lligar el farcell i donar-li forma de bosseta, que lligareu amb un cordill de cotó o amb un cordill que hàgiu preparat amb un tros de paper film mateix.

Bulliu la bosseta durant tres minuts i vint-i-set segons. Passat aquest temps, passeu la bosseta per aigua freda per tallar la cocció.

Muntatge del plat

Serviu la crema en un bol. Després poseu-hi nous, llavors de xia, pebre blanc i oli d'oliva verge extra. Encara faltarà que desemboliqueu el paper film, on tindreu la flor de l'ou cuita,i la poseu a sobre del plat. Saleu la crema i poseu-hi una mica de porradell o d'alguna altra herba fresca que tingueu.

Bon profit!

stats