Crema de ceba amb cruixent de pernil i ou escumat
El cuiner Joan Gurgui ens cuina a l'espai Xef Caprabo de l'Illa Diagonal una crema de ceba amb ou escumat i pernil cruixent.
Ingredients per a 4 persones:
1 l de caldo de pollastre
4 cebes
Farigola fresca
100 ml de crema de llet
4 ous
4-8 bolets
2 làmines de pernil serrà
Tallem la ceba a la juliana i la coem en una paella a foc lent amb oli d'oliva. L'anem daurant fins que quedi fosca.
Mentrestant posem al forn les dues làmines de pernil serrà sobre un paper de forn perquè no s'enganxin. Les hi deixem durant uns 15 minuts a 150 ºC, fins que quedin cruixents.
Posem en una olla les cebes daurades juntament amb el caldo de pollastre i ho bullim tot durant 40 minuts. Els últims 10 minuts hi afegim la farigola fresca perquè deixi anar el gust.
Un cop hagi bullit traiem la farigola i triturem la resta fins que quedi una crema lleugera i homogènia. En cas que vulguem que tingui una textura molt fina la podem passar pel colador xinès. Barregem la sopa amb la crema de llet.
En una paella saltegem els bolets i els reservem.
Per fer l'ou escumat, primer cal embolicar-lo amb paper de film i submergir-lo en aigua bullent durant 3 minuts i mig. Un cop passat aquest temps el reservem sense desembolicar.
A l'hora de servir, primer posem la crema en un plat fondo, després hi deixem anar l'ou escumat i per decorar hi posem les làmines de pernil cruixent i els bolets saltejats.
Bon profit!