TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com fer sopa de farigola? Recepta del cuiner Salvador Brugués

El cuiner de Sant Hilari ens proposa cuinar a casa una recepta tradicional

Com fer sopa de farigola? Recepta del cuiner Salvador Brugués Zoom

El cuiner Salvador Brugués ens proposa una recepta que prové de la cuina de reaprofitament del pa i de les verdures. El cuiner reconeix que quan era petit no li agradava perquè a casa la menjaven diàriament. En canvi, ara és una de les seves preferides.  

Sopa de farigola

Ingredients per a 1 persona

Brou de verdures

Farigola fresca

Alls

Pa sec

1 ou

Elaboració

Aixafeu amb el puny els grans d’alls, rentats prèviament.

En una paella coeu-los a partir d’oli fred. És important que l’oli estigui fred perquè els alls no es cremin.

Quan els alls estiguin una mica daurats, afegiu-hi la farigola fresca.

Tot seguit, afegiu-hi el brou de verdures. Tot plegat ha de bullir durant deu minuts.

Passat aquest temps, coleu-ho per treure’n els entrebancs.

Ara toca espessir la sopa amb pa, que deixareu remullar. Una vegada moll, ja el podreu trencar amb l’ajut d’unes varetes de cuina.

El punt d’espessor depèn de cadascú.

Per acabar, afegiu-hi una mica d’oli cru.

La recepta podria acabar en aquest punt tot afegint dins de la sopa un ou cru. Però també hi ha altres opcions.

Tritureu-la amb una batedora elèctrica perquè quedi de textura molt fina. I mentre ho feu, enriquiu-la amb oli d’oliva. Reserveu-la.

La sopa ja estaria preparada per abocar-la en un plat soper i servir-la amb unes torrades de pa i un rajolí d’oli.

O bé es podria acabar amb un ou cuit a baixa temperatura o un ou poché amb pebre negre, una mica de l’all que havíem fet servir abans, pa, farigola i amanit amb oli. Així doncs, al centre del bol hi posaríem l’ou i a sobre la sopa de farigola.

Consell

El brou de verdures el podeu comprar bo i fet o bé el podeu preparar a casa mitjançant el bullit de verdures amb aigua mineral durant tres hores.