Cuina fàcil
Arròs 02/07/2023

Els secrets de l'arròs de llagostins i salsitxes de Carme Ruscalleda

La cuinera de Sant Pol de Mar revela tots els seus trucs per preparar un mar i muntanya per llepar-se’n els dits

2 min

La cuinera Carme Ruscalleda proposa per a l’estiu un arròs de mar i muntanya, els llagostins i les salsitxes, una combinació triomfadora. A l’hora de triar la varietat d’arròs, s’inclina pel bomba. I els trucs finals: respectar els minuts exactes que recomana per a cada un dels passos.

Elaboració per a 4 o 6 racions

  • 400 g d’arròs de varietat bomba
  • 12 llagostins mitjans
  • 12 salsitxes de porc duroc
  • 50 g de pebrot verd a la juliana
  • 50 g de porro a la juliana
  • 50 g de tomàquet ratllat, sense les granes
  • 10 brins de safrà
  • 1 gra d’all i 20 fulles de julivert picat fi
  • 40 ml d’oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre blanc

 Per al brou

  • 2 litres d’aigua mineral calenta
  • 40 g de polpa de nyora hidratada (2 nyores) 
  • 80 g de ceba ben sofregida de la marca Cuick (o ½ kg de ceba picada sofregida ben fosca) 
  • 80 g de xerès dolç
  • 10 g de sal
Arròs d'estiu.

 Elaboració

  1. Poseu tots els ingredients del brou en un pot ample, tritureu-ho ben fi i només feu-li arrencar el bull. Pareu el foc fins al moment d’incorporar-lo a l’arròs ben calent.
  2. En una paella de 40 cm de diàmetre, poseu l’oli mesurat al foc i ben calent, marqueu-hi els llagostins ben salpebrats, 10 segons per cada cara,  i reserveu-los.
  3. Al mateix oli, ara perfumat del marisc, tireu-hi les salsitxes partides pel mig i les julianes de pebrot i porro i continueu un sofregit a foc mitjà durant 2 minuts.
  4. Afegiu al sofregit el tomàquet ratllat i el safrà, seguiu la cocció a foc mitjà 2 minuts més i salpebreu. 
  5. Incorporeu a la paella l’all, el julivert i l’arròs, i continueu sofregint 2 minuts més.
  6. Tireu el brou ben triturat i bullent a la paella i deixeu-ho coure a foc potent durant 5 minuts.
  7. Abaixeu el foc i continueu la cocció durant 8 minuts més.
  8. Pareu el foc, poseu els llagostins per sobre l'arròs, tapeu la paella, deixeu-la reposar 3 minuts i ja ho teniu a punt!

Bon profit!

stats