T. GILBERT / J. CASTELLANO / A. OM / J. PUJOL
BARCELONA

Porros amb ‘stracciatella’ i vinagreta d’avellanes torrades

Porros amb ‘stracciatella’ i vinagreta d’avellanes torrades Zoom

L’Hotel Neri és un Relais & Châteaux situat al Barri Gòtic de Barcelona des de fa quinze anys. El cap de cuina, Aquiles Bastain, i el xef, Alain Guiard, aposten per una cuina creativa, divertida i viva, basada en el producte de proximitat i de temporada. Us proposem que cuineu a casa porros amb stracciatella i vinagreta d’avellanes torrades.

Per a 1 persona

2 porros
burrata de búfala
Pebre negre
Avellanes torrades
Cibulet
Sal en làmines
Vinagreta (oli d’oliva verge extra, vinagre i sal)
Brots d’enciam (créixens verds i morats)
Oli de julivert (bateu fulles de julivert amb oli d’oliva fins que quedi ben barrejat)

Talleu la punta verda de dos porros. Després poseu-los al forn durant 30 minuts; si teniu brasa, també els hi podeu coure com a alternativa.

Un cop cuits, traieu-ne la part negra exterior i quedeu-vos amb la part blanca cuita.

Talleu-los a trossos, que més o menys siguin de la mateixa mida. Poseu-los en un plat.

Talleu amb un ganivet una bola de burrata per la meitat. Fiqueu-la dins d’un bol i, tot seguit, feu-la menuda amb l’ajut de dues culleres.

Talleu-la, perquè a dins hi ha la stracciatella i se n’ha de desprendre. Col·loqueu-la enmig dels trossos de porro que teníeu situats al plat formant un rombe.

Poseu-hi per sobre pebre negre i avellanes torrades, prèviament esmicolades. Després, el cibulet, la sal en làmines, els brots de fulles dels diferents enciams, unes gotes de vinagreta i d’oli de julivert. 

Bon profit!