TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com fer la mona de Pasqua a casa? Recepta del pastisser Eric Ortuño

El pastisser Eric Ortuño, de L'Atelier de Barcelona, proposa una recepta senzilla per fer-la a casa

Com fer la mona de Pasqua a casa? Recepta del pastisser Eric Ortuño Zoom

El pastisser Eric Ortuño proposa preparar a casa la mona de Pasqua amb una recepta senzilla, que ell mateix ha fet a casa seva amb l'ajuda de la seva filla.

Ingredients

500 g de farina de mitja força  

10 g de sal

60 g de sucre

25 g de llevat

1 ou 

220 g de llet

100 g de mantega

1 pell de taronja ratllada o bé 30 g de taronja confitada

1 ou (per pintar la massa)

10 g de sucre (per a la decoració final)

3 ous (per a la decoració de la mona)

Aigua mineral

 

Elaboració

Barregeu la farina amb el sucre, la sal, el llevat, la taronja, l'ou i gairebé tota la llet. No l'hi tireu tota, perquè en necessitareu una mica per a més endavant.

Amasseu la barreja durant deu minuts i, tot seguit, afegiu-hi la llet que havíeu reservat. Continueu barrejant tots els ingredients i, quan la massa es desenganxi de les mans, afegiu-hi la mantega. Amasseu-ho una mica més fins que noteu que es desprèn de les mans.

Deixeu la massa en repòs, tapada en un bol. L'ideal seria deixar la massa a la nevera durant 12 hores, però si no teniu temps deixeu-la reposar 1 hora a temperatura ambient.

Passat aquest temps, doneu a la massa la forma de rotlle, és a dir, rodona amb el buit al mig.

Deixeu-la fermentar una hora i mitja (podeu posar-la dins del forn, però que estigui apagat, sense temperatura).

Passada l'hora i mitja, col·loqueu per sobre ous frescos, repartits al llarg del rotlle. I poseu-hi per sobre també sucre, que haureu humitejat prèviament amb aigua. 

El pas final serà pintar la massa amb ou batut (podeu fer-ho amb l'ajuda d'un pinzell), i ja estarà preparada per coure-la a 180º durant 10 minuts.

Bon profit!