MENGEM
T. GILBERT / A. MARÍN / M. MASDEU
BARCELONA

Flors de carbassó farcides

Flors de carbassó farcides Zoom

Dirigit per la cuinera, pastissera i sommelier Núria Gironès, Ca l’Isidre és un restaurant que aposta per la cuina tradicional catalana i de temporada.



Per a una persona

2 flors de carbassó
Oli de gira-sol alt oleic

Per a la tempura

150 ml de cervesa
½ cullerada sopera de Maizena
1 cullerada i ½ de Trisol (dextrina de blat)
¼ de cullerada sopera de llevat en pols
2 cullerades soperes i ½ de farina blanca
Un polsim de pebre negre molt
Sal

Per al farcit

Sobrassada
Burrata petita

Preparació

En un bol, barregeu la farina, la Maizena, el Trisol, el pensament de sal, el pebre negre molt i la cervesa. Remeneu-ho amb l’ajuda d’unes varetes fins que quedi una textura mig sòlida. Reserveu-la.

Ara farciu les flors de carbassó. Obriu la flor i arrenqueu-ne el pistil, i després feu una boleta de sobrassada i fiqueu-la a l’interior. A continuació, agafeu un grapat de burrata i fiqueu-lo també dins d’una altra flor.

Un cop farcides, si veieu que les tiges són massa llargues, talleu-les una mica.

El següent pas és submergir les flors de carbassó dins del bol on teníeu preparada la tempura, perquè s’impregni bé tot.

Ara ja només quedarà fregir-les a la paella quan l’oli de gira-sol sigui calent.

Truc

Si quan esteu a punt de passar per tempura les flors veieu que la barreja us ha quedat líquida, afegiu-hi una mica més de farina i d’aigua mineral. L’objectiu és que la flor quedi ben impregnada de la tempura.

Bon profit!