T. GILBERT / A. OM / A. MARÍN
BARCELONA

Com es fan els espaguetis a la puttanesca?

La Italiana, especialitzada en pasta fresca i en plats per emportar, ens ensenya aquesta recepta tradicional

Espaguetis a la puttanesca Zoom

La Italiana, especialitzada en pasta fresca i en plats per emportar-se, va obrir portes per primera vegada al carrer del Bonsuccés de Barcelona el 1904. Avui és el refugi de les receptes tradicionals italianes, concretament les de la família Rivali, procedent de Gènova.

Ingredients (per a 4 persones)

Per a la salsa

1 gra d’all
2 bitxos
80 g d’anxoves
30 g de tàperes (amb sal)
Olives de Gaeta (o bé olives sicilianes)
400 g de polpa de tomàquet
Fulles de julivert
Oli d’oliva verge

Per a la pasta

500 g d'espaguetis

Preparació

Peleu l’all i esclafeu-lo amb l’ajut de les mans. Tot seguit, talleu a trossos les anxoves i reserveu-ne l’oli de la llauna.

Poseu una olla al foc, tireu-hi l’all, els bitxos i les anxoves i desfeu-les amb la cullera de fusta.

Feu-ho a foc baix i, passats pocs minuts, poseu-hi les olives i les tàperes. Remeneu-ho i, tot seguit, aboqueu-hi la polpa de tomàquet i l’oli de les anxoves. Deixeu-ho coure durant 10-12 minuts perquè es cogui bé.

Quan faltin pocs minuts perquè s'acabi la cocció, afegiu-hi unes fulles de julivert, tallades a trossos petits. Serà el punt final de la salsa puttanesca.

A part, bulliu els espaguetis. Quan estiguin cuits, ja podreu posar-los en un bol on haureu col·locat prèviament la salsa puttanesca cuita.

En un plat fondo col·loqueu-hi un cèrcol metàl·lic, a l’interior del qual posareu els espaguetis amb la salsa puttanesca.

El punt final seran unes fulles de julivert.

Segons la normativa italiana, aquesta salsa ha d’acompanyar pasta llarga, concretament els espaguetis.

Bon profit!