T.GILBERT / A.OM / M.MASDEU
BARCELONA

'Cheesecake' de remolatxa

'Cheesecake' de remolatxa Zoom

El restaurant Mediamanga, de Barcelona, va obrir les portes al mes d'abril de la mà d'Iván Castro i Manel Arjó. Tots dos són propietaris també de l'establiment adjunt, el conegut Mont Bar, que és referència en cuina creativa i de producte. La proposta gastronòmica del Mediamanga també es basa en els valors del Mont Bar però amb una carta de propostes diferents.

Per a 2 persones
1 remolatxa gran

Confitura de remolatxa i gerds:
150 g de remolatxa
85 g de gerds
1 beina de vainilla
35 g de sucre

Cremós de formatge:
300 g de formatge d'untar
65 g de nata
35 g de sucre
1 beina de vainilla

'Crumble' d'ametlla:
35 g de farina
35 g de sucre morè
35 g de farina d'ametlla
25 g de mantega (a punt de pomada, és a dir, a temperatura ambient)
3 gerds (de decoració final)


Primer talleu la remolatxa per la part de dalt, on comencen les fulles, de manera que quedi com una tapa. Talleu també la part de baix, perquè quedi la remolatxa plana, que s'aguanti damunt d'un plat. Ha de quedar com un bol amb tapa.

Amb l'ajuda d'una cullera de fer boles, buideu-la tota. Només n'heu de conservar la pell exterior. Aquest bol natural el podreu fer servir per a dues o tres preparacions més abans no es faci malbé.

Per preparar la confitura
Piqueu la remolatxa i després barregeu-la amb el sucre, els gerds i l'interior d'una beina de vainilla. Poseu-ho a foc lent durant 40 minuts, fins que hagi quedat reduït com si fos una salsa.

Per al cremós de formatge
En un bol ajunteu els tres ingredients amb l'ajut d'una vareta de mà i guardeu-lo a la nevera durant una hora, perquè ha de reposar.

Per al 'crumble' d'ametlla
En un bol barregeu tots els ingredients i després escampeu la barreja en una safata amb paper sulfuritzat a sobre. Fiqueu-la al forn durant 10 minuts a 180 ºC.

Muntatge
Agafeu la remolatxa i traieu-ne la tapa.

Afegiu a la base dues cullerades de 'crumble' d'ametlla. Després afegiu-hi el cremós de formatge, que heu d'haver col·locat prèviament en una mànega pastissera perquè sigui més fàcil fer el farcit. L'última capa, la confitura de remolatxa. Acabeu el plat amb tres gerds de decoració.

Bon profit!