T.GILBERT / A.OM / J.CASTELLANO
Barcelona

Amanida de verdures amb bonítol marinat i daus de formatge Neu del Cadí

Amanida de verdures amb bonítol marinat i daus de formatge Neu del Cadí Zoom

Òscar Teixidó és el responsable de cuina del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-Universitat de Barcelona.
El CETT integra cicles formatius, graus de turisme, el grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques de Catalunya i també màsters i postgraus en turisme.

Per a 1 persona

150 g de llom de bonítol (tallat a daus)
60 g de fruits secs (nous, avellanes i pinyons)
Un tros de col llombarda
1 tomàquet
50 g de mongeta tendra
Mitja remolatxa
100 cl d’oli d’oliva verge extra
35 cl de vinagre de vi negre
Sal
1 gra all
Brots de farigola (per guarnir el plat)
Formatge Neu Cadí


Talleu el bonítol a daus. Si teniu un bonítol sencer, talleu-ne un llom que faci aproximament 150 g.

En un bol de vidre col·loqueu-hi els daus de bonítol.

Piqueu els fruits secs i poseu-los dins del bol. Després l’oli, que ha de cobrir els daus de tonyina. Després poseu-hi el vinagre i també l’all aixafat. Tot ha d’estar junt perquè marini durant dues hores.

Mentre el bonítol marina, comenceu a tallar les verdures. La quantitat que en fareu servir serà al vostre gust. Comenceu per la mongeta tendra. Traieu-ne les puntes. Després feu trossos de la remolatxa i traieu-los la pell. Feu trossos també de la col llombarda.

Traieu la pell dels tomàquets.

Els tomàquets i la col llombarda han de quedar crus, però la resta de les verdures, la remolatxa i la mongeta tendra, coeu-les al microones durant 4 minuts a temperatura màxima. Abans de posar-les al microones poseu-hi un pensament de sal i tapeu-les amb paper film.

Després d’haver-les passat pel microones, saltegeu-les en una paella, que haureu col·locat al foc prèviament perquè s’escalfi (sense oli). Després poseu-hi el bonítol ja marinat durant dues hores.

A l’hora de saltejar-ho tot plegat, feu servir el temps de cocció que desitgeu. És a dir, si us agrada que quedi cru, saltegeu-ho poc temps. Si us agrada més fet, coeu-ho més temps.

Emplateu-ho sense l’all, que traureu després del saltejat.

Ara és el moment de tallar a daus el formatge Neu del Cadí. Col·loqueu-los per sobre l’emplatat i, per últim, afegiu-hi unes fulles petites de farigola i un raig d’oli.

Bon profit!