L'horitzó a taula

Els vuit restaurants per dinar amb vistes impressionants

Punts de vista insòlits i perspectives sorprenents per distreure's tot menjant

Joana Costa
5 min
Les Terrasses Bar Lounge de l'Hotel La Florida.

Pocs dies abans del final oficial de les vacances per a la gran majoria dels mortals, les ganes d'aferrar-s'hi són més grans que mai. Per això us proposem restaurants que es troben en enclavaments on es pot menjar mentre es respira aire fresc i alhora pots veure les coses –literalment– en perspectiva abans d'arremangar-te i tornar-te a posar a la feina.

Vistes al port barceloní

Des de la part més alta de la ciutat, a la muntanya de Montjuïc, el restaurant Studio Miramar, de l'hotel homònim, permet desconnectar de la ciutat i fer-ho des de l'absolut silenci i la calma. La seva terrassa permet gaudir d'unes altives vistes al mar Mediterrani en la seva franja més portuària, tot això envoltat del verd de la màgica muntanya. Aquest establiment té una cuina contemporània, de temporada i de mercat local i ofereix una restauració diferent en funció de cada moment. Per dinar, per exemple, a la seva terrassa, es poden tastar tapes, com anxoves de l'Escala o amanida caprese, així com amanides i platets com bombes en salsa brava o assortit de formatges, i plats calents a base de pasta, entre altres.

Vistes des de l'Studio de l'Hotel Miramar.

La ciutat als peus

A la mateixa alçada del Tibidabo hi ha un restaurant molt ben situat que té les millors vistes de la capital catalana: Les Terrasses Bar & Lounge, del Gran Hotel La Florida. És un espai que permet sentir-se com un déu, amb tot Barcelona als peus. I amb raó, ja que a més de restaurant és la zona de piscines de l'hotel gran luxe cinc estrelles. Aquí, a més de sentir-se els crits de diversió de les atraccions més atrevides del Tibidabo i veure de ben a la vora el mític avió del parc, s'hi respira absoluta tranquil·litat i calma, ja que queda embolcallat per la massa verda d'arbres de Collserola. Dinant aquí es pot passar l'estona en silenci tot gaudint de les vistes o bé jugant a esbrinar on es troba cada icona de la ciutat. L'aposta gastronòmica consisteix en tapes locals amb tocs internacionals (hi ha tant salmó noruec com calamars a l'andalusa) i en carns i arrossos, que són les estrelles d'aquest restaurant que, això sí, no és gaire econòmic.

Sopar amb perspectiva

Si el que estem plantejant és un sopar i no un dinar, també hi ha un indret a Barcelona per passar un gran àpat a la fresca amb la ciutat als peus. Es tracta de l'Observatori Fabra i els seus temàtics Sopars amb Estrelles. Aquest espai compta amb una gran varietat de menús per triar, en una activitat gastronòmica que té lloc durant els mesos d'estiu en un dels miradors més privilegiats de la ciutat. La vetllada s'inicia amb un àpat pensat en clau astronòmica servit a la terrassa de l'edifici. Després la sessió continua amb una conferència de divulgació científica i una visita al museu, la sala noucentista i el telescopi de passos. I s'acaba accedint a la gran cúpula, on hi ha encara elements originals.

Sopars amb estrelles de l'Observatori Fabra.

Als nassos del Peix de Gehry

A primeríssima línia de la Barceloneta, i als nassos de l'emblemàtic Peix de Gehry, símbol de la Barcelona postolímpica, hi ha el Marina Restaurant, de l'Hotel Arts. Amb zona de piscines infinites i bar al costat, aquest espai és una perla a la vora del mar i, de fet, és impossible treure més el nas sobre l'aigua sense mullar-se els peus. Com no pot ser d'una altra manera, aquest establiment ofereix una carta inspirada en la cuina de costa, fresca i amb producte de temporada, de manera que aquí s'hi va a menjar arròs i còctels, però també es pot gaudir d'aquest petit i sofisticat oasi per allargar fins a la posta de sol.

Vistes del Marina Restaurant de l'Hotel Arts.

Tocant sorra

També orientat al mar, però en aquest cas trepitjant la sorra de valent (si es vol, ja que l'espai compta amb tres nivells de terrassa), el restaurant de Castelldefels Tibu-Ron Beach Club és un d'aquells locals que tant a l'estiu com a l'hivern fan sentir a dins del cor la transcendència de viure només seient-hi. Posar els peus a la sorra és un exercici de llibertat, però seure a dins envoltat d'unes enormes vidrieres tampoc té preu. El menjar és excel·lent i convida a un viatge on no cal cap timoner: palmeres, sorra daurada i l'horitzó blau en són els guies. Evidentment, la cuina de costa n'és la protagonista. Com a suggeriment, el dinar es pot acabar amb un còctel a la terrassa de l'última planta de l'establiment, des d'on es pot apreciar la bellesa de la costa baixllobregatina i gaudir d'una posta de sol ultrarelaxant.

Collserola des de les Glòries

Dominant absolutament la plaça de les Glòries des d'un dels gratacels del 22@, el restaurant Tope, a dalt de tot del The Hoxton, mira a Collserola, que amb la caiguda del sol per darrere la muntanya queda absolutament retallada pel contrallum, a sobre de la plaça de les Glòries i acompanyada de l'imponent Torre Agbar. Ara bé, aquesta terrassa també mira al mar, ja que és un espai amb diversos vessants en ple Poblenou. A més de la Torre Agbar i la plaça de les Glòries en marxa, des d'aquest restaurant es veuen icones com la Sagrada Família i les aigües del Mediterrani. Pel que fa a la teca, la seva proposta gastronòmica és una taquería amb gustos d'inspiració mexicana i còctels, a més de vins i cerveses. Els tacos i tortitas casolanes duen carn cuinada a foc lent, verdures rostides i salses diverses. Tot és informal per no deixar de fer-se selfies al seu voltant.

Vistes a la Torre Agbar de Tope, a l'Hotel Hoxton.

Amb vistes a l'obra magna de Gaudí

Al cor del passeig de Gràcia, la planta més alta de l'Hotel Sir Victor, anomenada The Rooftop, té un restaurant d'allò més animat al vespre, i des del qual es pot fruir de vistes espectaculars a gran part de l'obra magna d'Antoni Gaudí, en particular la Casa Milà i la Sagrada Família. A més de convocar de tant en tant setmanes temàtiques en l'àmbit gastronòmic, com per exemple al voltant del menjar grec, aquest espai compta amb un assortit de plats frescos d'inspiració mediterrània, on es pot tant fer un brunch, com dinar o fer una copa al capvespre. A banda d'un ambient internacional molt interessant, aquest és un espai ideal per gaudir d'un ambient relaxat amb colors de posta de sol que s'anima amb sessions DJ a base de soul, deep i organic house a mesura que avancen les hores.

Restaurant The Rooftop.

Per respirar la Costa Brava

A menys d'una hora de Barcelona, el Restaurant Santamar, a la platja de Santa Cristina de Lloret de Mar, és un espai per amarar-se de la Costa Brava sense empatxar-se del turisme, i fer-ho a pocs quilòmetres de la ciutat. Dintre de l'Hotel Santa Marta i envoltat d'un bosc de pins icònic del paisatge de la zona, aquest restaurant de temporada a tocar de l'aigua proposa peix fresc a la brasa i un ambient tranquil, per gaudir d'una bona conversa i del soroll de les onades del mar. La llegenda diu que en aquest espai es va inventar el mar i muntanya, i actualment la seva carta gira al voltant de la barbacoa i del peix de l'àrea, com llagosta, escamarlans, carrabiners, turbot, gambes de Blanes i llamàntol.

Una platja per descobrir

Sortint per l'altra banda de Barcelona i a escassos 40 minuts en cotxe, el restaurant La Terrassa del Mar de l'Hotel Meridien Ra, a la Costa Daurada, és un oasi per transportar-se a la calma. Les seves vistes s’obren sobre la platja que hi ha entre Calafell i el Vendrell, i ofereixen un espai desconegut i sense massificacions. El restaurant suggereix plats frescos i de temporada, amb molt de peix i propostes especialment mediterrànies, com amanides de tomàquet, maduixa i formatge fresc; gaspatxo de fruita de temporada amb vinagre; calamar a la brasa amb verdures, i arrossos i fideus variats, a més de peix a la planxa del dia.

stats