Propostes
Mengem 19/07/2023

Les terrasses d’hotel més màgiques on passar els capvespres d’estiu

Vistes per somiar, teca d’allò més internacional i una cocteleria al gust de tothom, denominadors comuns

Joana Costa
5 min
La terrassa a tocar del mar de l'Hotel W

BarcelonaOficialment inaugurat l’estiu, les opcions d’esbarjo a l’aire lliure es multipliquen exponencialment. També, les propostes gastronòmiques i de cocteleria als terrats dels hotels de la ciutat, des d’on albirar vistes impressionants i alhora sentir-se com un turista a casa sense sortir dels marges del plànol de la capital catalana. Les propostes són ben variades, però com a denominador comú aquestes terrasses són d’allò més modern, ja que els hotels amb més estrelles de la ciutat competeixen en una lliga on res es pot deixar a l’atzar. Els ingredients del seu èxit són vistes, enquadraments ideals per penjar a les xarxes socials, plats amb segell internacional i begudes dolces i escumoses per satisfer tothom.

Plataforma sobre la Mediterrània

La terrassa Wet Deck de l’icònic Hotel W és un espai perfecte per veure acabar el dia i prendre alguna cosa en total calma i relaxament acompanyat de música i bon ambient. Amb gandules, cabanes amb taula pròpia, sofàs i jacuzzi, aquesta plataforma sobre la Mediterrània està completament orientada al mar i és un lloc on barrejar-se enmig d’un inclassificable ambient internacional. A més, aquest espai té programats una sèrie d’esdeveniments per dinamitzar-lo, com un opening el dia 25 de juliol amb DJ i focs artificials.

Un dels espectacles a la terrassa Wet Deck.

Amb la Sagrada Família als morros

A només 200 metres de la icònica basílica d’Antoni Gaudí, el Sercotel Rosselló té, a la vuitena planta, un mirador privilegiat de l’obra preferida dels turistes. Com a primera línia de mar, però de la Sagrada Família, aquest espai compta amb una zona de chill out i, a més de l’emblemàtic monument, s’hi poden copsar unes vistes de 360 graus de l’Eixample barceloní. Aquest espai té encant per la seva impressionant vista, però també per la tranquil·litat que s’hi respira, sobretot per l’absència del soroll d’arran de terra. Pel que fa al menjar, s’hi pot passar l’estona amb begudes i una carta per picar de temporada.

Al terrat més alt de la ciutat

El Nobu Hotel Barcelona, conegut per ser propietat de l’actor Robert de Niro, té també un altre aspecte a destacar: el de tenir la terrassa més alta de tota la ciutat, i a més s’ha inaugurat fa molt poc. Compta amb vistes al Tibidabo, la Sagrada Família, la muntanya de Montjuïc i també el mare nostrum. L’espai reuneix una oferta gastronòmica que celebra precisament el mar Mediterrani, amb ostres del delta de l’Ebre i una àmplia selecció de còctels, entre d'altres. Aquí res no hi falta per gaudir de ple.

La piscina de la terrassa del Nobu.

Amb l’encanteri del MNAC

L’Hotel InterContinental de Barcelona, situat a l'entorn de Montjuïc, proposa aquestes setmanes un restaurant pop up en una de les seves dues terrasses. Es tracta d’un nou espai gastronòmic on és tan important la privilegiada vista sobre el museu que custodia les pintures romàniques i modernistes més importants de la cultura catalana com tot el que té a veure amb l'evocació mediterrània que es posa al plat. Aquesta terrassa amb vistes al Museu Nacional d’Art de Catalunya només obre la temporada de l’estiu. En són emblemes l’arròs de Palafrugell amb sèpia, gamba i allioli, la romescada de rap, calamar i llagostí i el T-bone de 800 grams, entre altres plats.

Per ser el rei de la plaça Catalunya

Coronant l’hotel més imponent de la plaça Catalunya, l’Iberostar, hi ha una terrassa d’allò més espectacular que fa sentir els seus visitants com els reis del mambo a sobre de l’autèntic cor de la ciutat. Amb música en viu, una bonica infinity pool i unes vistes difícils de superar que s’estenen per tot Ciutat Vella i arriben fins al mar, aquest espai (anomenat Sky Bar) és el lloc de trobada de joves que busquen ambient i sofisticació. Al darrere hi ha la gestió del grup d’oci Costa Este, expert en la dinamització de la festa. Aquí s'hi mengen formatges, pizzes, hamburgueses, snacks i també embotits regats amb còctels i sucs saludables.

Amb posta de sol

A l’última planta de l’Hotel Sofitel Barcelona Skipper, al front litoral, s’hi veuen increïbles postes de sol des de la seva inaugurada terrassa El Cielo, un espai de decoració intimista, vegetació i gust mediterrani que també té com a atractius les vistes a l'omnipresent Sagrada Família, les tonalitats blaves de la Mediterrània i el famós peix escultòric de Frank Ghery de fons reflectint les seves escates daurades. La seva gastronomia és d’allò més informal per tal d’acompanyar una experiència marcada pel moviment del sol. A més, l’espai està dinamitzat amb esdeveniments de dimecres a dissabte.

Amb el glamur del passeig de Gràcia

Com a Desayuno con diamantes, l’Hotel Mandarin Oriental és un dels segells de glamur i distinció de la capital catalana i, en conseqüència, la seva terrassa no es queda curta. L’espai, batejat com El Terrat, combina esdeveniments sota la lluna plena, cocteleria d’autor i gastronomia peruana amb firma del reputat i premiat Gastón Acurio, tot animat per sessions de DJ i culminat per unes boniques vistes del passeig barceloní. Al capvespre, l’ambient s’escalfa amb begudes destil·lades, sakes, cerveses i vins internacionals, però sense deixar de banda referències conegudes per la clientela local. Aquí s’hi pot gaudir des de les sis de la tarda fins a les dues de la matinada els caps de setmana.

Amb assessorament de Nandu Jubany

Per a un capvespre de seducció gastronòmica, una de les millors terrasses és la de l’Hotel Majestic, uns metres més amunt que l’anterior. Aquest espai, a banda de tenir una vista de 180 graus sobre les gràcies del Pla Cerdà i les millors creacions d’Antoni Gaudí, com la Casa Batlló i la Sagrada Família, compta amb una gastronomia amb pedigrí, ja que la cuina està assessorada des de fa anys per Nandu Jubany. Enguany el local aposta per creacions fresques a base de producte local, com l’ostra del Delta, tacos cruixents i amanida de fideus d’arròs, entre altres plats per fer de l'estada en aquest espai un moment màgic.

Amb viatge incorporat a la Costa Brava

La terrassa de l’Hotel Palace és pura versatilitat: cada any reobre amb el bon temps carregada d’activitats d’allò més variades. Aquest espai, més preuat pel que hi passa a dins que per les vistes sobre la Gran Via de la ciutat, viatja enguany a la gastronomia i la cultura de la Costa Brava, amb nombroses propostes de diferent caire, com tallers, cinema i també gastronomia. Pel que fa a les tardes, l’hotel proposa capvespres a l’aire lliure mentre el sol s’acomiada a l’horitzó amb sessions de rumba clàssica i moderna els dijous maridades amb propostes com carpaccio de pop o burrata amb pinyons. A més, cada dia hi ha el seu restaurant pop up L’Arròs, que reprodueix les delícies de la cuina de l’Empordà.

Amb un ambient 'non-stop'

L’Hotel Negreso Princess, al carrer Roger de Llúria, suggereix una terrassa amb funcionament non-stop on gaudir a tota hora de bones vistes i bona companyia. Oberta de manera ininterrompuda des del migdia fins a la una de la matinada en cap de setmana, la seva Terrazza permet gaudir de copes d’afterwork o d’una romàntica vetllada en parella amb còctels, pica-pica i postres llamineres. La Terrazza se situa a la setena planta de l’establiment i ofereix vistes als més emblemàtics monuments del centre de la ciutat: la Sagrada Família, el passeig de Gràcia, el Tibidabo i Montjuïc i els posa als peus de la clientela.

El brunch del Negresco.
stats