Ni un dia a casa
Mengem 13/04/2023

Restaurant Mediamanga: per sobre de la mitjana

La feina a la cuina i en tot el que l'envolta situa la proposta d'Ivan Castro al capdavant de l'oferta gastronòmica barcelonina

2 min
Fran Agudo al restaurant Mediamanga.
  • Carta: Cuina catalana, mediterrània i oberta al món
  • 'Must': Bacallà amb mongeta tendra, pernil i emulsió del pipil
  • Vi: Carta internacional amb moltes referències
  • Servei: Professional i proper
  • Local: Petit amb la cuina a vista. Hi ha terrassa.
  • Preu per persona: 75 euros

Ivan Castro és un professional i coneix l’ofici. Podríem afirmar que la seva experiència, juntament amb la intuïció o un sisè sentit, li permet fer gaudir els comensals i convertir l'àpat alhora en un negoci pròsper. Ara li van bé les coses, però com passa moltes vegades el camí no ha estat fàcil. Va obrir l'acabat d'estrellar Mont Bar amb 27 anys i amb 31 el Mediamanga. Sempre ha sabut què calia fer. Ja us vam explicar l'estiu del 2017 les virtuts del Mont Bar i us parlàvem que en aquella època ja jugaven la Champions de la lliga gastronòmica. Avui volem compartir la nostra experiència al Mediamanga.

En una cantonada de l'Eixample barceloní és on s’emplaça el Mediamanga, un restaurant petit però acollidor, amb bona cuina, bon servei i un producte excel·lent. Unes ostres amb còctel d'herbes molt refrescants i saboroses ens serveixen per començar l’àpat. Seguim amb una regañá de garota, alga còdium i yuzu que complementa el bon record de les ostres. El canapè de bolets confitats amb crema d'ou i cansalada Joselito i l’steak tàrtar amb foie gras i ponzu intensifiquen els gustos i llueixen especialment gràcies a una gran elaboració. Avui no ens la volem jugar amb el vi i ens decantem per una ampolla de Furvus del 2020 de Vinyes Domènech. Una garantia!

Pel que fa als segons, cal destacar-ne el producte i la senzillesa de la bona cuina: pèsols del Maresme amb el suc de les beines i fulla de caputxina; lasanya de pollastre de corral amb ravioli de parmesà i rostit de pollastre, i un arròs melós amb gambetes vermelles. Són tres dels plats dels quals més parlen els habituals del Mediamanga. Un tall de gelat de cacauets, codony i toffee i un parell de torrades de Santa Teresa amb gelat de vainilla culminen una experiència magnífica.

El Mediamanga aposta per la cuina catalana, mediterrània i oberta al món. L'Ivan Castro n'és el director, en Fran Agudo el cap de cuina i l'Antonia Pagano la xef.

L'Ivan sempre hi és. Treu al cap i controla els dos restaurants separats per una desena de metres. La clientela del Mediamanga és majoritàriament local. Hi ha molts clients de Mont Bar que freqüenten el Mediamanga i uns quants del Mediamanga que de tant en tant es regalen un capritx al Mont Bar. Els restaurants es complementen i es retroalimenten.

Aprofitem el final del servei per xerrar una estona amb l'Ivan, l'ànima de tot plegat. De fons sona bona música. "En una altra vida hauria estat discjòquei, m'agrada preparar llistes de cançons pensant en el client. És un altre factor a tenir en compte perquè es trobi a gust", ens comenta sabedor de la importància d'excel·lir també en els petits detalls.

Barcelona ha canviat molt d'ençà que va obrir el Mont Bar (2013) i el Mediamanga (2016). Ara, de Montbars n'hi ha ben pocs, però de Mediamangas (com a concepte) n'hi ha uns quants. El mèrit és destacar sobre la majoria. La feina a la cuina i en tot el que l'envolta situa les propostes d'Ivan Castro al capdavant de l'oferta gastronòmica barcelonina.

stats