Mengem 29/04/2016

Raviolis de carbassó amb formatge Urgèlia, sal fumada i vinagreta d’ametlles torrades

T.gilbert / A.om / J.castellano

BarcelonaL’Osmosis, que acaba de complir els 10 anys, cuina amb tècnica precisa els productes de mercat. Cada setmana elabora un menú de degustació amb els ingredients de temporada, de manera que a hores d’ara ja n’han creat més de 500, amb un total de 2.000 plats diferents. Cuina catalana que busca “l’osmosi” entre la tradició i la innovació. Els plats estan cuinat per Iñigo Erice i maridats pel sommelier Nacho Montes.

Ingredients per a 4 persones:

Dos carbassons

150 g de formatge Urgèlia D.O.P Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya

50 g d’ametlles torrades i trossejades

Cibulet per a la vinagreta

3 cullerades d’oli d’oliva extra verge extra

Sal i pebre

Sal fumada

Talleu el carbassó a làmines amb una mandolina. La primera pela, la verda, retireu-la. En total, per muntar els raviolis per a quatre persones, s’han de tenir vuit làmines (de les blanques) de carbassó.

Escaldeu les làmines amb aigua i sal durant 30 segons. Deixeu-les refredar amb aigua i gel. Reserveu-les ben escorregudes.

Foneu el formatge al bany maria. Deixeu-lo refredar, i un cop fred, poseu-hi sal i pebre. Feu-ne una quenelle (com una croqueta allargada) amb l’ajut de dues culleres.

Estireu les làmines de carbassó en forma de creu, i al mig poseu-hi el farcit amb una cullera. Tanqueu-hi les làmines de carbassó perquè quedi com un paquet. Doneu-li un cop de forn, de tres minuts, màxim. També podeu posar-ho a la vaporadora, però molts pocs minuts.

Feu la vinagreta: barregeu el pebre, el vinagre, l’oli, les ametlles torrades i el cibulet.

A l’hora de presentar el plat, poseu-hi els raviolis, al damunt una mica de formatge Urgèlia fos i, per sobre, la vinagreta.

Bon profit!

stats