Mengem 28/10/2021

Montserrat Fontané Serra, cuinera de Can Roca i mare dels germans Roca, rep el premi al Gourmet Català de l’Any

El sommelier Josep Roca, fill de la Montserrat, afirma que des del símbol de la mare reinvidiquen “la urgència, l’alerta i l’engrescament per salvaguardar llavors i receptes i per evitar més mals al planeta”

1 min
Montserrat Fontané, amb els seus fills, al jardí del Celler de Can Roca

Montserrat Fontané Serra, cuinera del restaurant Can Roca i mare de Joan, Josep i Jordi Roca, del Celler de Can Roca, ha rebut el premi Gourmet de l’Any. “Un dels èxits importants de la nostra vida és tenir-la al costat, a la cuina, tenir-la amb força”, declarava Josep Roca quan ahir al vespre recollia per ella el premi. El Clúster Gourmet de Catalunya va celebrar ahir la gala de lliurament dels guardons justament a Mas Marroch del Celler de Can Roca, en el que va ser la VI Nit del Gourmet.

En paraules de Josep Roca, Montserrat Fontané pertany a la “generació on hi havia penúria, una generació de pa negre. Però també representa un moment on hi havia una biodiversitat més gran que, actualment, estem perdent”. I el sommelier argumentava el perquè de la pèrdua d’aliments: “Cada dia es perden 10 llavors. I també hem anat perdent la cuina antiga molt de pressa, en una generació i mitja. És per això que des del símbol de la nostra mare, reivindiquem la urgència, l’alerta i l’engrescament per salvaguardar llavors i receptes i per evitar més mals al planeta”.

La cuinera Montserrat Fontané, a l'esquerra, en una imatge de quan era estudiant.

El Clúster Gourmet de Catalunya també va premiar diverses empreses dedicades a l’alimentació, com Cava Vallformosa i els agricultors Hort del Silenci. En la secció de premi a la trajectòria empresarial, la guanyadora va ser la revista Cuina pels seus vint anys de publicació.

1.
Mares de cuiners: Montserrat Fontané Serra

Llegiu-lo aquí

La Montserrat, envoltada dels seus fills
stats