Un àpat de festa major al Parc de la Ciutadella: restaurants 'top' a 5 euros el plat

El Terra i gust arriba a la seva tercera edició per celebrar la Mercè de manera deliciosa i sostenible

3 min
Una imatge de l'edició del Terra i Gust de l'any passat.

La Mercè és sinònim (i que em perdoni Santa Eulàlia) de diversió, festa i d'activitats per tota la ciutat de Barcelona. N'hi ha una pila, però gastronòmicament n'hi ha una que val la pena destacar: el Terra i gust, Festa de l’Alimentació Sostenible. Per què? Doncs perquè hi haurà propostes d'alguns dels millors restauradors de la ciutat. Gent amb talent i davantal que prioritza que el que mengem sigui de proximitat i saludable. Repassem la informació necessària.

Què

Hi trobareu 14 restaurants oferint els seus platets. El preu dels plats serà de 5 euros i el de les begudes de 2,5. A banda, també hi trobareu parades amb productes artesanals. Tot plegat estarà amenitzat amb música, xerrades i showcooking. Ep, tot gratuït! Trobareu tota la informació necessària aquí. L’activitat l’organitza l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració dei l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat i Slow Food Barcelona.

El taco d'ànec a la pequinesa del Casa Xica.

Quan i on

Aquest any la fira arriba a la tercera edició i ho fa estrenant emplaçament al Parc de la Ciutadella. Se celebrarà del 22 al 24 de setembre (per tant divendres, dissabte i diumenge). El divendres el sarau començarà a les 19.30 h i durarà fins a les 23 h. El cap de setmana, de 12 h a 23 h. L'entrada és pel Passeig Pujades.

Pita kofta del Bistrot Levante.
Caneló de rostit, paté casolà i figues de La Sosenga.
Pollastre a la Kíiv del Korchma Rodyna.

Quins restaurants hi trobarem

Hi participen Bistrot Levante, Casa Xica, Contracorrent Bar, El Filete Ruso, Espai Puntal, Green Leka, Happy Foods, La Sosenga, Les Finestres de Llúria, Llamber, Mescladís, Monocrom i Zaza Cuina i Vi. Si sou de gelat, segur que coneixeu la gelateria artesana que s'hi instal·larà: Delacrem. Si m'ho permeteu, el gelat de pistatxo i el de dolç de llet que fan són excepcionals. A banda, com que Kíiv és la ciutat convidada de la Mercè 2023, també hi haurà el restaurant ucraïnès Korchma Rodyna, situat al carrer Muntaner.

El menjar

Les propostes que ofereixen els restaurants estan valorades també en funció de l'impacte ambiental que generen. Ho podeu consultar plat per plat a la web del certamen a l'apartat restauració. Hi trobareu el Gyro Sabich, del Bistrot Levante. Una opció vegetariana amb albergínies rostides, ou cuit, tomàquet, ceba i cogombre i labneh. Croquetes d'escalivada a la brasa de l'Espai Puntal; arròs fregit cantonès amb kimtxi del Casa Xica; delícies de La Sosenga, com ara el seu caneló de rostit o les croquetes de porros i Idiazábal; el venere amb remolatxa i ruibarbre d'El Llamber; l'ensaladilla russa del Monocrom; l'entrepà de pa de vidre amb botifarra de Cal Rovira i ceba en textures del Contracorrent Bar... Hi ha 27 plats, que ofereixen entre els 14 restaurants. Trieu i remeneu que la llista és llarga i sucosa.

Una dona bevent en porró en l'edició del 2022.

El beure

Si passeu de beure alcohol, hi trobareu les creacions de la casa Lov Kombutxa. La cervesa serà cosa del Barcelona Beer Festival i els quatre productors artesans que han escollit. Els vins seran naturals i aniran a càrrec de L'Olivera (Can Calopa), de qui podem dir orgullosament que gràcies a ells tenim vinya a la capital.

Bona festa major.

stats