T.GILBERT / A. OM / M.MASDEU
BARCELONA

Les braves de la Taverna del Clínic

Les braves de la Taverna del Clínic Zoom

La Taverna del Clínic, dels germans Simoes, és un restaurant emblemàtic per la qualitat del producte i per l'originalitat dels plats. Situat al carrer Rosselló de Barcelona, ens revela els trucs d'algunes de les seves millors receptes.

Ingredients per a 6 unitats:

3 patates

Oli d'oliva

Polpa d'1 nyora (podeu comprar-la en pot)

Salsa Tabasco i salsa Perrins

Allioli 

Mostassa Dijon

Sal, pebre i pasta de curri vermell

Cibulet, sèsam i llavors de rosella (opcional)

Peleu les patates. Podeu passar-les per aigua perquè quedin netes.

Feu-ne cilindres amb el pelador de pinyes.

Un cop fets els cilindres, amb una cullera parisenca traieu-ne la part del mig.

Fregiu els cilindres (o vasets) en oli d'oliva suau a 140-150 graus.

Mentre es fregeixen, avanceu la salsa. Barregeu l'allioli (que podeu comprar bo i fet o preparar-lo amb oli de gira-sol i all) amb pasta de curri, la carn de la nyora escaldada i una mica de mostassa. Després afegiu-hi un raig de Perrins i un de Tabasco. Per acabar, la sal i el pebre (podeu fer servir una barreja de cinc pebres). Amb una espàtula de llengua de gat barregeu-ho bé perquè no hi quedin grumolls.

Un cop feta, poseu la salsa dins d'un biberó de cuina perquè així serà més fàcil omplir els vasets.

Ompliu els vasets de patata i acabeu-los amb cibulet, sèsam (podeu posar-hi una barreja de sèsams) i llavors de rosella.

Bon profit!