Un cuiner amb projecció europea

Paco Pérez: "El restaurant Enoteca, dins de l'Hotel Arts, estrenarà un espai nou que serà increïble"

El cuiner ha celebrat també els quinze anys del restaurant dins l'emblemàtic hotel de Barcelona

3 min
El cuiner Paco Pérez, dins de la sala d'Enoteca, a l'Hotel Arts, on ha celebrat els quinze anys d'obertura

El cuiner Paco Pérez anuncia que el restaurant Enoteca, dins de l’Hotel Arts de Barcelona, estrenarà aquest 2024 "un espai nou, un restaurant nou, amb una llum increïble, projecte que està inclòs dins de les reformes que s'estan fent a tot l'hotel". De fet, l'any passat el restaurant del cuiner a Barcelona va celebrar els quinze anys, i ho va fer amb un sopar irrepetible, que va fer Paco Pérez al costat dels millors cuiners del país [vegeu la foto de baix]. "Aleshores, quan vam començar, el restaurant d’un hotel s’assemblava a un vedat privat; ara ja no és així, hem fet una evolució, i a Enoteca hi entra gent que hi va expressament a menjar-hi".

Durant la pandèmia especialment van impulsar la idea d'anar els diumenges a menjar a l'Hotel Arts, idea que ha tingut molt bona acceptació des de llavors. Un dels plats que expressen més aquesta filosofia és “l’arròs del Paco”, que preparen dins del menú dominical, i que consta de dos plats, un arròs i postres. “Segons la temporalitat anem canviant l’arròs; ara toca de garoina”. I és que menjar un arròs davant del mar, com el que proposa Enoteca, “és el que tots busquem quan sortim a menjar fora de casa en cap de setmana”. A aquest menú cal afegir-hi les referències de vins i escumosos del restaurant, cabdals, que són els que els van portar justament a batejar el restaurant amb el nom d’Enoteca.

Una finestra a Llançà

Per continuar, el cuiner, juntament amb la seva dona, Montse Serra, i els seus dos fills, també avancen que al restaurant Miramar de Llançà estan a punt d’inaugurar "una finestra al poble" que es podria considerar una botiga per al passavolant on comprar productes elaborats al restaurant, com ara pa, croissants, melmelades, cremes de xocolata i altres elaboracions que han portat el cuiner a ser un dels que tenen més projecció a la Unió Europea. “És una idea familiar”, diu Pérez, que detalla que consisteix en posar a l’abast els productes que elaboren a la cuina del restaurant, i que estan elaborats amb la marca de la casa. De fet, el restaurant sempre havia estat conegut a Llançà per aquesta finestra de contacte, que va desaparèixer i que ara volen recuperar. “L'espai es dirà a Ma, i és un espai al qual m'han animat els fills especialment. I ens hi hem acabat engrescant tots”.

Paco Pérez també dirigeix altres restaurants en ciutats d'Europa com Manchester i Polònia

El cuiner, que sempre recorda que va començar a treballar quan tenia 11 anys, dirigeix el restaurant que l’entrenador Josep Guardiola té a Manchester, de nom Tast, i on serveix producte català. “El Tast ja està a punt de fer sis anys”. A més, també té restaurant a Polònia; va estar durant nou anys a Berlín, on s’encarregava de la gastronomia de l’Hotel Das Stue, i a dins del qual hi havia el restaurant casual que l’havia fet guanyar una estrella Michelin. “Era un restaurant de cuina catalana contemporània”, recorda. Per continuar, als Jardins del Castell de Peralada, s’encarrega del restaurant Shiro, i també a Peralada dirigeix l'hotel, el Celler 1923 i els esdeveniments. A més, a Màlaga, s’acaba de fer càrrec del restaurant de l'àtic de l’Hotel Fuerte, un dels establiments emblemàtics de la ciutat, amb cinc estrelles.

Per acabar i sobre aquesta trajectòria en diferents ciutats, Pérez recorda l’època de Berlín. “Vam fer un restaurant amb una cuina molt avantguardista, amb productes que enviàvem de la nostra costa, que ens va fer guanyar una estrella Michelin en un any”. A Polònia, la filosofia que hi ha aplicat és diferent de la de Berlín. No hi treballa la cuina catalana, sinó la de l’entorn de la ciutat on està establert del restaurant. 

Els cuiners Oriol Castro, Paolo Casagrande, Rafa Zafra, Hideki Matsuhisa i Albert Raurich van acompanyar Paco Pérez en el sopar commemoratiu dels quinze anys
stats