Carme Ruscalleda
Xefs 28/10/2022

La cuinera Carme Ruscalleda és una de les 100 dones més influents de l'Estat

La revista econòmica 'Forbes' ho assegura en el seu rànquing, en el qual també ha triat la directora de cinema Carla Simon

2 min
La cuinera Carme Ruscalleda torna a aparèixer un any més en el rànquing de la revista Forbes entre les 100 primeres dones

La cuinera Carme Ruscalleda és una de les cent dones de l'Estat més influents, qualitat que comparteix juntament amb la directora de cinema Carla Simón, l'actriu Penélope Cruz, la periodista Júlia Otero, la directora d'Inditex, Marta Ortega, la presentadora Cristina Pedroche o la també cuinera del País Basc Elena Arzak. La revista econòmica Forbes, coneguda per les seves llistes, l'ha tornat a triar un any més, i la notícia ha rebut molt bona acollida en el món de la gastronomia.

En aquest sentit, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i de Nutrició, de la qual la cuinera exerceix el càrrec de vicepresidenta, ha declarat a través del seu compte d'Instagram que la cuina i la gastronomia són la força de la cultura i la tradició d'un poble.

L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició felicita la cuinera en el seu compte d'Instagram

La cuinera de Sant Pol de Mar és una activista del producte de proximitat i de temporada. Ho defensa en la cuina que exerceix a Tòquio, al restaurant Sant Pau, i en el restaurant que assessora a l'Hotel Mandarin Barcelona, el Moment, al capdavant del qual hi ha el seu fill, Raül Balam, que ha demostrat mestratge i creativitat amb els menús degustació. També ho fa en xerrades i ponències arreu del país. En una de les últimes, al mes de setembre, concretament al Festival Dona 2022, impulsat per l'entitat Casino Prado de Sitges, va sostenir que "si no cuinem, si creiem que no tenim temps i no en sabem, acabarà passant com amb la roba: ningú no la cus, l'hem deixada en mans de la indústria, en aquest cas de la tèxtil".

Carme Ruscalleda és col·laboradora de l'ARA Mengem, on publica una videorecepta basada en el receptari de cuina catalana cada estació de l'any.

stats