El número tretze de Corpinnat: s’incorpora a la marca el celler Cisteller de Subirats
El celler de Subirats fa vins tranquils i també escumosos, que entraran al mercat a partir del gener
El celler Cisteller de Subirats és el tretzè de Corpinnat, el director del qual, Ton Mata, ja va anunciar el setembre passat que la marca podria eixamplar-se al cap de pocs mesos. “El número tretze ens agrada molt, perquè som molt fans de les pel·lícules de terror, i per això ja hem indicat a tot arreu que som el tretzè de Corpinnat”, explica l’enòleg Sergi Canals.
Sergi Canals i Jessica Madigan afegeixen que des del 2020 van començar les negociacions amb Corpinnat, que els primers vins tranquils els van elaborar el 2022 i la primera anyada de bombolles serà la que es podrà trobar al mercat a partir del febrer vinent. Es tracta de dos escumosos que porten per nom Cisteller Lucidity i Cisteller Courtship. “En les bombolles hem triat noms anglesos mentre que per als vins tranquils no és així, es diuen Cisteller Gris, Cisteller Malvasia de Sitges, Cisteller Verbena i Cisteller Xarel·lo”, assenyala Sergi Canals.
Producció creixent
L’objectiu de producció dels dos enòlegs, que es van conèixer estudiant als Estats Units, és arribar a les quaranta mil ampolles, des de les vint-i-cinc mil que produeixen ara. Exporten a deu països, en una proporció de 60% a l’estranger i un 40% a Catalunya.
La curiositat de la marca està centrada especialment en la tria del nom, Cisteller. “El meu avi era de Badalona, i es va traslladar a viure a Sant Sadurní, on es va convertir en el primer cisteller de la població”, explica Sergi Canals. Curiosament, l’avi creava cistells de vímet per a la verema, per collir el raïm, i ara aquell raïm és el que cull en vinya pròpia i també arrendada el net amb la seva parella.