Les begudes del Celler de Can Roca, a la venda
Vins i caves 24/01/2023

La cuina del Celler de Can Roca es torna líquida (i ens la podem beure a casa)

A partir d'avui, dimarts, els tres germans de Girona posen a la venda licors, ginebres i aiguardents que destil·len el paisatge més proper

2 min
Les ampolles dels esperits, ginebres i aiguardents de les dues noves línies de begudes del Celler de Can Roca

Esperit Roca és el nom que els tres germans Roca han donat als licors, ginebres i aiguardents amb què destil·len el paisatge més proper, i que s'afegeixen a projectes que els tres germans ja havien posat al mercat, com les cerveses de Cacao, que es podien prendre inicialment a Casa Cacao i després als seus restaurants, i la cervesa Duet, que van crear en col·laboració amb la cervesera de Barcelona Damm. "Des de petit, al bar dels pares, vaig viure amb fascinació el món dels aiguardents i licors. Contemplar les etiquetes em feia viatjar imaginant països. Ara comparteixo la il·lusió de l’infant per compartir natura líquida, recuperar memòria antiga i compartir paisatges embotellats", comenta el sommelier Josep Roca, que al juliol anunciava a l'ARA que el projecte estava molt avançant i que estava a punt de posar-lo al mercat.

Concretament, Josep Roca explicava que després de set anys de treball, traurien les begudes al mercat. El projecte, de nom Esperit Roca, "el vam començar amb l’enginyer agrònom Joan Carbó i ara l’estem treballant amb el doctor en química orgànica Bernat Guixé i amb el sommelier Dani Martínez. Amb Esperit Roca destil·lem paisatges", explicava el sommelier just després d'haver recollit a Londres el premi com a millor sommelier del món. També detallava on havien collit les herbes per a les begudes: la ginebra de te de roca "l'hem collit al Pallars Jussà i al Mont Caro dels Ports; l'esperit de garrofa, de la Conca de Tremp i de la Vall Fosca; el vi claret, macerat amb herbes recollides a 1.800 metres, i que són, entre d’altres, la genciana, l’artemisa i la regalèssia, o una ginebra amb cacau".

Per continuar, l'Esperit Roca consta de dues sèries o catàlegs: el primer és l'anomenat Paratge, compost per la ginebra de te de roca i l'aiguardent de garrofa. A tots dos s'hi afegirà també el vi amb arrels, un vi aromatitzat, que conformarà la nineta dels ulls de la cuina líquida, perquè seran les begudes basades en paisatges significatius per a la trajectòria vital dels germans. Per continuar, el segon, la sèrie Cacao, que enllaça amb el projecte Casa Cacao, formada per ginebra, esperit i licor, tots tres de cacau.

A partir d'avui, dimarts 24 de gener, les begudes es podran adquirir a la botiga de Casa Cacao i a l'Hotel Casa Cacao a Girona, i també al Popup de Casa Cacao, situat dins de l'Hotel Mandarin Oriental de Barcelona. També estan disponibles a la web www.esperit-roca.com.

stats