Alimentació

Menjar 25 grams de cacauets cada dia pot marcar la diferència

Un nou estudi impulsat per investigadors de la Universitat de Barcelona assegura que consumir-ne millora el rendiment cognitiu i la salut cardiovascular

Menjar cacauets allunya les malalties del cor, així ho assegura un estudi publicat a la revista científica suïssa Antioxidants, que també indica la quantitat exacta que se n’ha de menjar cada dia: vint-i-cinc grams de torrats o trenta en crema de cacauets (crema que estigui composta en un cent per cent de cacauets). La investigació va ser liderada per Rosa Maria Lamuela, catedràtica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB).

“Amb el seguiment de seixanta-vuit persones, joves amb bona salut, vam obtenir-ne una millora significativa amb la ingesta diària de cacauets”, afirma la professora Lamuela. Per començar, “vam comprovar que hi havia una millora del rendiment cognitiu i una disminució de l’estrès, fet que vam comprovar amb els índexs de cortisol de l’orina”, explica. I per continuar, “el més important”, les persones que participaven en l’estudi van millorar la salut cardiovascular. “La ingesta dels fruits secs millora l’agregació de la sang”, assenyala la investigadora, que afegeix que els cacauets ho fan de la mateixa manera que també ho fa el peix blau.

Cargando
No hay anuncios

Finalment, la professora de la UB explica que la investigació, que per primera vegada lliga els cacauets amb la bona salut cardiovascular, ha estat finançada per la fundació nord-americana The Peanut Institut (Geòrgia). La recerca també ha comptat amb el suport d'empreses vinculades a l'alimentació, les quals no han participat en el disseny experimental ni tampoc en el protocol investigador de l'estudi.