Mengem 10/08/2019

Núria Coll, directora del digital 'Etselquemenges': "Hi ha moltes temptacions al nostre voltant que fan difícil menjar de forma saludable"

Trinitat Gilbert
3 min
Captura de Pantalla 2019-08-10 a les 0.41.53

Entre els pròxims projectes hi ha el festival Cómo Como Fest, que arriba a la quarta edició, i que se celebrarà a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona el 26 d'octubre. Per a l’any vinent, l'agenda saludable i els cursos online són algunes de les iniciatives que ja té preparades el digital.

La revista 'Etselquemenges', a més d'informar, ha aconseguit formar una comunitat de lectors en alimentació saludable que sap què ha de menjar per cuidar-se. Quin balanç fas dels 8 anys del digital?

En faig un balanç molt bo perquè avui tenim una empresa que mai no m'havia imaginat abans, amb un equip de gent fantàstic i uns lectors fidels, que ens segueixen acompanyant en tots els nous projectes que els proposem. A Catalunya vam saber crear una comunitat i el boca-orella dels mateixos lectors va fer gran el projecte. Ha estat un somni i quan hi penso, encara ara, m'impressiono.

La periodista Núria Coll és la directora de la revista digital 'Etselquemenges'

Quines són les seccions que els lectors us han aplaudit més?

La secció estrella és el Rebost. La gent a l'Ets no hi ve només a buscar receptes, hi busca informació extensa, ben treballada i que els serveixi per conèixer les propietats nutricionals dels aliments i els efectes que tenen en l'organisme. Hi ha molta gent que llegeix l'Ets per documentar-se, a vegades, professionalment o per poder desenvolupar la seva feina o estudis. És com una Wikipedia dels aliments saludables per a la gent.

Les receptes són un dels apartats del digital saludable

Per què l'alimentació saludable és tan difícil de practicar? O què ens ha passat perquè menjar sa no sigui el més fàcil del món?

Hi ha massa temptacions al voltant nostre: la indústria és molt llesta i crea productes que, de gust, són 'bons', i aconsegueix que ens sigui difícil evitar-los. Has d'estar molt conscienciat o aïllat. No és difícil menjar sa. El que és difícil és tenir força de voluntat.

L'Etselquemenges també surt al carrer. Quins van ser els orígens del congrés Etselquemenges, que va començar a Mataró? I com prepareu el d'aquest any?

El Cómo Como Festival es va crear per unir oci i coneixement en un format de festival. Teníem ganes d'agrupar divulgadors del món de l'alimentació saludable i oferir conferències inèdites al públic final, sense ànim de fer un congrés per a professionals. I aquest quart any recuperem l'essència de Mataró i ens situem a la Universitat Pompeu Fabra per fer els Cómo Talks, un nou segell que vol imprimir el caràcter genuí del festival i que es completa amb un Market del sector amb novetats ecològiques i saludables fantàstiques. També hi haurà el Cómo Foods, on per primer cop vindran 'food trucks'. Es farà el 26 d'octubre, i l'entrada serà gratuïta.

A més, l'Etselquemenges també ha emprès altres projectes, com ara l'agenda de menjar saludable que prepareu cada any. Com serà la del 2019-2020?

La del 2019-2020 estarà dedicada a les 12 malalties més importants del segle XXI. Cada mes girarà al voltant d'una malaltia o grup de patologies i com millorar-les amb l'alimentació saludable. Com cada any sortim en català i castellà, i es vendrà a partir del mes de novembre. El primer llibre, però, d'Etselquemenges l'acabem de treure ara al mercat, és el 'Perd pes i guanya salut', del qual ja n'hem venut 4.000 exemplars i ara comencem la segona edició en català.

L'agenda 'Etselquemenges' és un dels productes de paper que el digital publica cada any

En el futur tenim algun altre projecte editorial, a banda d'altres coses com Dukkah, un nou servei de nutrició per a empreses i assessorament a restaurants d'hotels, ja siguin de carta o de bufet. A banda, continuem amb La Consulta d'Etselquemenges, que, amb el nou curs, incorpora algun terapeuta nou. I per al curs 2019-2020 llançarem 10 nous cursos de salut i alimentació.

stats