La teva 'foodie' de capçalera
Restaurants 28/04/2023

Unes vacances a l'Índia sense sortir de l'Eixample

El Little Andaman és un restaurant que té molt d'èxit (justificat)

3 min
El restaurant Little Andaman.

Me'n va parlar un company de feina. I des de llavors, que hi havia intentat anar diverses vegades. El problema és que si vols fer una reserva per al mateix dia al vespre o per al cap de setmana, ho tens magre. Cal una previsió superior a les 24 hores, un lapse de temps que tant de bo tinguéssim sempre. Evidentment, l'èxit del local encara em va fer voler-hi anar més.

I la setmana passada per fi vaig poder anar-hi a dinar. Es tracta del Little Andaman, al carrer Muntaner, entre Còrsega i París. És un restaurant indi, però "diferent" del que estem habituats. La carta no està basada en la cuina molt especiada que hàgiu pogut tastar en altres restaurants indis de Barcelona, de fet, dels plats que vam tastar (i en vam tastar uns quants) cap ni un picava, per exemple. L'Índia és un país gran, i, per tant, hi ha regions que tenen gastronomies totalment diferents entre elles. Aquest restaurant pren el nom d'unes illes que estan molt lluny del continent. Així que aquí hi trobareu cuina de mar, que també es pot trobar en altres regions del continent com Kerala o Goa, plats més lleugers i una multitud d'opcions vegetarianes i veganes (aquest últim punt sí que el té en comú amb els altres restaurants indis).

L'interior del Little Andaman.
Plat de pop tandoor.

Un altre factor que determina el lloc és l'estètica. És un local preciós, fet amb molt de gust, que combina colors pastels amb tons càlids. De manera que és un lloc extremadament confortable, t'hi quedaries a viure. Si t'hi estàs prou estona pots oblidar que ets a l'Eixample. Esclar que a això també hi ajuda un altre dels seus punts forts: els còctels. Tenen una selecció de 12 combinats d'autor a 9 euros, a banda d'una curta però solvent selecció de vins i caves. Si no beveu alcohol també hi ha moltes altres opcions, com les begudes casolanes. La meva preferida: el tamarinde soda.

Pel que fa al menjar, entre setmana al migdia (de dimarts a divendres) hi ha l'opció de menú de migdia. Si hi sumem la beguda, que va a part, surt per uns 14 euros. Si no, hi ha una carta força diversa dividida en plats per picar, platillos, naans –el pa rodó i pla– farcits i acompanyaments. I finalment, tres menús tancats de tapes, un vegà de 27 euros per persona, un de 27 i un tercer de 32. Els menús de tapes són força copiosos i inclouen vuit plats i unes postres per cap a escollir. Això sí, han de ser mínim per a dues persones. Si hi aneu sols, haureu de fer carta o menú de migdia, si és entre setmana.

Pel que fa a les postres, ens van agradar especialment les de pastanaga que serveixen amb gelat de vainilla, gajar ka halwa es diuen. El servei és molt afable i tenen ganes d'aconsellar o de resoldre dubtes. No em va estranyar gens que el divendres al vespre tothom vulgui córrer cap al Little Andaman. Per cert, reservar és facilíssim, es pot fer per Google, això sí, no feu com jo i planifiqueu-ho millor.

Plats d'un dels menús de tapes.
El postre de pastanaga.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats