Taula per a dos
Restaurants 25/04/2023

50 restaurants romàntics per als que vulguin celebrar l'amor

Aquí teniu una llista llarga de llocs diversos per triar i remenar

5 min
Dues copes de vi al Pepa, bar a vins, al carrer Aribau de Barcelona.

Sovint la gent em demana per restaurants on tenir una cita. Així que en aquesta notícia, feta amb vocació de servei, hi trobareu 50 propostes. Espero que alguna us faci el pes.

Un aclariment i una curiositat. L'aclariment: el romanticisme va per barris, així que he intentat agrupar restaurants per temàtiques, tot i que molt podrien sortir en diverses categories. La curiositat: li vaig preguntar al ChatGPT quin era el restaurant més romàntic de Catalunya, i em va dir El Celler de Can Roca. Seria una cita molt esperada, ja que la gent sol esperar un any per poder-hi anar. Bé, doncs, comencem:

Per brindar d'entrada

Els bars de vins acostumen a ser llocs que demanen una cita per les quatre parets. A Barcelona n'hi ha quatre que destacaria perquè triomfen. El primer és el Pepa (Aribau, 41): hi ha unes taules perfectes per a una cita en què tens la impressió d'intimitat, però alhora és un lloc alegre i divertit. Al cor del Born n'hi ha un altre de guanyador: L'ànima del vi (Vigantans, 8). No accepten reserves i saps quan hi entres, però no quan en surts (a banda, tenen patates Coromines, i això sedueix una badalonina com jo). El Denassus (Blai, 53), seria la tercera opció, al Poble-sec. Tenen taules per a dues persones a dins, i, si sou dels que preferiu terrassa, una de còmode en un carrer de vianants. Per acabar, el Macot (Violant d'Hongria Reina d'Aragó, 150), a Sants. Un lloc petitó i bufó que us donarà el clima que esteu buscant. Els quatre llocs no només destaquen pel vi, s'hi menja molt bé.

La millor de les il·luminacions

Aquests llocs són perfectes perquè generen un clima propici gràcies a una il·luminació acurada. De més informal a menys. Comencem al Poblenou, a Can Recasens (rambla del Poblenou, 102). Hi ha aquelles llumetes que tant han volgut imitar altres llocs, però no ho han sabut fer amb tanta gràcia com aquí. Embotit i formatge de qualitat. Seguim a La Brillantina, una explosió de menjar llatí fet al moment i amb unes begudes impressionants. És a Gràcia (Bretón de les Herreros, 18). Seguim al barri del Carmel, a l'Agreste (Funoses-Llussà, 2), val la pena anar a aquest restaurant i descobrir aquesta joia. I, finalment, dos restaurants top que estan pràcticament un davant de l'altre: el Coure, i l'Hisop (tot dos al passatge de Marimon). Si trieu qualsevol d'aquests tres últims, vol dir que poseu tota la carn a la graella, especialment a l'Hisop, que, tot i ser assequible pel que és, no deixa de ser un restaurant amb una estrella Michelin.

Que passi l'aire

Els espais oberts poden ser molt romàntics quan fa bon temps. Com que sembla que la pluja no ens acompanyarà en breu, aquí teniu tres opcions: El Fragments Cafè a la plaça de la Concòrdia, a les Corts, amb un pati brutal i una nova carta en què han apujat el llistó gastronòmic un mica més. El clàssic de clàssics Roig Robí (Sèneca, 20), amb un jardí preciós i una cuina catalana vorejant la perfecció. El trobeu a Gràcia. I si el que voleu és peix, demaneu taula a la terrassa d'Els Pescadors, a la plaça Prim, al Poblenou. Difícilment trobareu un peix al forn millor en un espai de pau com aquest.

Itàlia, el país de l'amor

Que la gastronomia italiana pot ser una gran còmplice (no apta per a celíacs) és una evidència. Així que fem una llista ràpida de bons restaurants que poden fer el fet: de tall clàssic tenim el Rafaelli Ristorante, a Gràcia (Luís Antúnez,11), i el Gravin, al Born (darrere Palau, 3). Després, una mica més informals, hi hauria Le Cucine Mandarosso, prop del Palau de la Música (Verdaguer i Callís, 4), el Bacaro, darrere de la Boqueria (Jerusalem, 6), i el Cachaca, al Gòtic (Carrer d'Ataülf, 5). De caràcter més modern, tenim el Bar Lombo (a plaça Cardona) o el Benzina (passatge de Pere Calders, 6). Per acabar, el Xemei, al Poble-sec, té molts fans (passeig de l'Exposició, 85).

Restaurants bonics

Si el que voleu és sorprendre amb un espai amb caràcter, podeu anar al Soma (Provença, 179), que seria com un bistró parisenc, sense trepitjar França. La cuina és mediterrània, això sí. O si no, podeu marcar-vos un puntàs i anar al Jok (Mallorca,275). És un principal de l'Eixample que et fa imaginar com devia ser viure allà. Té un pati preciós, s'hi menja molt bé, i la cocteleria és de 10. A banda, té la gràcia que des del carrer no es veu i sembla que vagis a un lloc clandestí.

Compartir és amor

Com que el concepte platillos és un terme que no toca sostre en la gastronomia barcelonina, i haver de posar-se d'acord per triar els plats pot ser un primer joc o red flag, aquí us proposo tres llocs on no et pots equivocar triant. El joc està trucat, tot és bo. A Sant Antoni, el Maleducat (Manso, 54), i, a Gràcia, l'Extra Bar, (Torrent de l'olla, 79) i tocant a Diagonal, però en un carrer encantador, el Berbena, (Minerva, 6).

Exotisme

Si voleu menjar asiàtic, per sortir de la croqueta i les braves, aquí teniu una llista. De més assequible a més car (perquè ja són restaurants de categoria). Al Gòtic, el sushibar Kynoto (Correu Vell, 8), al Poble-sec, el Casa Xica (carrer de la França Xica, 20), alerta amb la seva superoferta de vins naturals. I per fer una mica de xou, podeu anar a la Carlota Akaneya (Pintor Fortuny, 32), és una barbacoa sumibiyaki i pot ser divertit. Si no, podeu anar a l'Alapar, (Lleida, 5), que és una izakaya però amb ànima mediterrània. O el Dos Palillos, (Elisabtes,9), que a aquestes altures de la pel·lícula no necessita presentació.

Digues-li amb formatge

Penso que el formatge casa molt bé amb una cita. Si voleu una plata amb diversitat, el vostre lloc és la Viblioteca, a Gràcia (Guilleries, 10). Si busqueu sucar pa a la fondue, dues opcions al Born: La cua curta, (carrer de la Carassa) i La Carassa (Brosolí, 1).

El mar, el mar

El mar per a molta gent és sinònim de benestar i propicia una trobada pausada. Així que directament sobre la sorra, al passeig Marítim, trobem Ca la Nuri. Demaneu una de les taules a primera línia. Just al costat del Maremàgnum, sobre el Reial Club Marítim de Barcelona, hi teniu el lluminós Fiskebar, un restaurant mediterrani d'inspiració nòrdica. Si el que voleu és veure el mar, però no ser-hi a prop, ens n'hem d'anar més amunt. Podeu fer un àpat fi a la Torre d'Alta Mar, al costat del telefèric. O bé a Montjuïc, on podeu anar a fer una paella a la Terraza Martínez, o senzillament unes braves al bar Terraza Miramar.

Hi ha vida més enllà de Barcelona

Evidentment que hi ha una pila de llocs fora de Barcelona, la llista podria ser infinita. Aquí en teniu una desena. A Besalú, El Pont Vell amb les seves taules exteriors privilegiades. A Cadaqués, la taula amb el balcó més desitjat és a Es Baluard. Intenteu que us donin aquella taula. A Llafranc hi ha dos restaurants ben a prop que tenen vistes privilegiades: El Far (que també és hotel, és bo saber-ho) i el japonès Far Nomo. Per arribar-hi només cal que busqueu el far de Sant Sebastià.

Sense deixar la brisa marina, a la platja d'Aiguablava trobem el Toc al mar, un lloc senzill que ho té tot. El restaurant Portal, a Tossa de Mar, no és a primera línia de mar, però és un lloc informal de tapes delicioses.

El Pati, a Peratallada, és un dels que encara no he anat i em moro de ganes de trepitjar. El seu pati és un oasi de dia, i una fantasia de nit. També tenen hotel, així que pots fer el full combo.

Si anem cap al Vallès, a Bellaterra hi trobareu l'Ébano, elegant com ell sol i, a Sabadell, el restaurant Al tanto que va de canto, un lloc original i amb molt d'amor al vi.

Si anem cap al sud, a Valls hi ha el Portal 22, que és encisador, i, a Tarragona, a dues passes de la catedral, l'acolorit restaurant mexicà Frida.

I per acabar, al Delta de l'Ebre, el lloc seria el Musclarium. És un restaurant ubicat en una plataforma flotant d'una granja de musclos. S'hi arriba fàcilment en una barqueta, i s'hi poden degustar musclos, ostres i el vi sobre del mar.

stats