La teva 'foodie' de capçalera
Restaurants 08/12/2022

Som molts: on anem?

Sou els 'afortunats' que sempre heu de buscar lloc per als sopars de grup? Aquest article va dedicat a vosaltres

3 min
Local del carrer Provença del Sartoria Panetieri.

BarcelonaSón dates assenyalades i qui més qui menys es troba amb la colla, els companys de feina o la família per sopar. Moltes vegades hi ha gent generosa que hi posa la casa i la cuina, però moltes altres decidim que preferim anar de restaurant. Però on anem a menjar quan som molta gent? Aquí s'obre un ampli ventall d'opcions. Si tens pressupost, diversos restaurants disposen de reservats on podeu estar com al menjador de casa: el JOK, El Glaciar, el Paco Meralgo o el Fermí Puig en tenen de preciosos.

Una altra opció és buscar restaurants petits. Sé que pot semblar contradictori, però molts restaurants s'avenen a "tancar-lo" per a vosaltres. En aquest cas s'acostuma a pactar un menú tancat amb un preu fix i així el restaurador es pot organitzar. Potser creieu que és un luxe inassumible, però us sorprendríeu de saber que és una pràctica molt habitual i que en molts llocs no surt tan car com us pensaríeu. Ho recomano sobretot per a celebracions tipus 40 anys de no sé qui o 50 anys de casats dels pares. En conclusió, que no us faci vergonya preguntar.

Ara passem a propostes concretes. El meu lloc preferit per a taules nombroses (i no nombroses) és el Maitea (Casanova, 155). És una taverna basca, dues paraules que separades ja agraden i que juntes multipliquen. Solen fer menjar que agrada a la majoria de gent i tenen capacitat per preparar taules immenses. Això sí, si sou més de 10 haureu de pactar un menú de grup: en tenen diversos i segur que algun us encaixarà. El més econòmic val 32 euros. Tots inclouen pintxos, plats al centre de la taula per compartir, postres, pa i begudes. Tot i que el menú és a taula completa, s'adapten a al·lèrgies i intoleràncies. També disposen de menús de Nadal. Coses a tenir en compte del lloc: és un espai gran on es genera molt bon ambient, el menjar és d'altíssima qualitat i a banda tenen una carta de vins top. De fet, la carta de vins és tan bona que sovint hi veus sommeliers menjant. És una joia de lloc, on hi cap des de qui hi va sol i es posa a la barra fins a la vostra quadrilla al complet, com en dirien els bascos.

Una altra opció àmplia i còmoda i que pot acontentar quasi tothom és la Sartoria Panatieri. Alerta, que tenen dos locals: per a grups grans us recomano el del carrer Provença. És sobretot una pizzeria. Ara us semblarà poc per a una celebració, però us equivocareu. És la cinquena millor pizzeria d'Europa, són brutals. I a més la carta és molt més extensa. Fan unes fustes d'embotit per posar al centre de la taula molt completes i tenen uns quants plats de verdures a la carta com el celerí rostit i nou del Brasil o el porro rostit, mantega torrada i tòfona, que són una delícia. Segueixen el lema "From farm to pizza", un compromís total amb el productor local. Podeu trobar pèsols del Maresme en una pizza o tastar la guardonada d'anxoves del Cantàbric, olives de kalamata, tomàquet i escarola.

És el projecte de Rafa Panatieri i Jorge Sastre, que es van conèixer als fogons del Celler de Can Roca. Només explicant això a la colla ja quedareu com uns senyors que en sabeu molt, de gastronomia. Com que tots sabem que els que organitzen els saraus a les colles sempre són els mateixos, espero que alguna opció us serveixi i guanyeu punts davant la família o els amics.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats