La teva 'foodie' de capçalera
Restaurants 02/03/2023

Un restaurant d'hamburgueses que fa fondre els principis

Aquest deliciós 'diner' de menjar californià et farà fer una excepció

3 min
El Fried Chicken Bunde Gringa.

Ben bé com el cheddar sobre l'hamburguesa, així queden els principis quan veus el que serveixen i ho endrapes com si s'hagués d'acabar el món. Ja sabem que no és el menjar més saludable (per no dir que no ho és gens). A banda, té aquesta pàtina ianqui que pot generar anticossos en algunes persones. Però (sempre hi ha un PERÒ així en majúscules) de tant en tant tots hi caiem, així que almenys fem-ho bé. O, en aquest cas, molt bé.

Avui us parlaré d'un lloc per menjar amb les mans mentre et regalima la salsa pel canell: és un californian diner i es diu Gringa. La cosa va començar amb un food truck i al final va acabar amb un restaurant al Raval, a la plaça de Josep Maria Folch i Torres. Al meu cap hi sona com un tro la veu de l'arcàngel Sant Miquel dient "atureu-vos, insensats", però jo ja només puc pensar en el Fried Chicken Bun, tant me fa si em porta directe a les calderes d'en Pere Botero, he vist prou cops els Pastorets per saber com sortir-ne.

Anem a la teca. Hi ha els appetizers que podries esperar: buffalo wings, nachos i el dip d'espinacs i carxofa. El menjar més contundent està format pels tacos Baja beach fets de bacallà arrebossat, l'entrepà de pollastre fregit ja esmentat i els sis tipus d'hamburgueses (que inclouen patates fregides), de les quals destaca la smash burguer –que ara sembla que gaudeixin del seu moment de glòria–, la vegana i la vegetariana. Tot això es pot acompanyar amb còctels, fets a base de tequila i mescal o un fantàstic Bloody Mary. També trobareu les seves begudes refrescants, com la mint lemonade (llimonada amb menta i gingebre), l'Arnold Palmer (mig de llimonada i mig de te gelat) o l'Aigua de Jamaica (feta de flor d'hibisc). La cuina californiana té molt de mexicana per raons evidents en les quals no entrarem en aquest article (ni en aquest jardí).

Disposen de dues postres a l'altura: el lemon pie cheesecake i el chocolate mousse cake. Tot és extremadament deliciós. I si us agrada aquest tipus de menjar, teniu un capritx, o teniu fills adolescents que no sabeu on portar, aquest lloc pot ser molt bona solució. A mi l'entrepà de pollastre m'agrada tant que estic a punt de comprar-me la samarreta de marxandatge que venen (una altra cosa molt americana, fer merch de tot i fer-te venir ganes de comprar-lo).

Aquest restaurant ubicat al Raval accepta reserves i és facilíssim fer-les des de la seva web. També hi pots fer una comanda per emportar o per entregar a domicili. Obren de dimecres a diumenge (dimecres i dijous només sopars). Té una estètica de diner, però moderna. Hi reconeixereu elements, però no és un parc temàtic. És un lloc agradable amb un servei simpàtic i eficient. Si no us quadren els horaris, tenen un segon local, al carrer Trafalgar, que és un concepte una mica diferent. És diu Gringa All Day, i hi fan esmorzars i dinars. Obren cada dia. El que sí que aquí no reserven. La carta és tota una altra. Aquí hi trobareu burritos, pancakes o chicken waffles... Tot el que heu vist a les pel·lícules que es menja als diners i més. Que Déu ens agafi confessats a nosaltres i a les nostres artèries.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats