Preus populars, guisats i molt sentit de l'humor al Raval
Cal Robert és un lloc d'autor, però un autor que vol fer cuina sense artificis per a totes les butxaques i per a la gent del barri


He fet un descobriment i, com sempre, em veig amb l'obligació de compartir-lo amb vosaltres. El lloc en qüestió és al Raval, molt a prop de Sant Antoni. I garanteix "menjar, beure i molt bon rotllo". Igual que el notari que surt en un concurs amb un sobre per certificar els resultats, jo confirmo que compleix amb escreix els tres requisits a què es comprometen. I n'afegeixo dos més: plats de sempre ben fets i a preus populars. What else?
El lloc en qüestió es diu Cal Robert, i el Robert, el seu propietari, és el rei de la festa. Amb molt d'ofici i el bon humor de qui treballa en el que li agrada, el Robert us plantarà davant la pissarra amb els especials del dia. Salmorejo casolà, tripa i cap i pota una mica picantó, "fet el dia abans i reposat, com ha de ser”, diu. Calamars farcits, “boníssims”, afegeix. Cua de bou estofada, mandonguilles, pollastre al forn, i peix i closca frescos. Els primers són bons, però del que està orgullós el Robert és del segons, que impliquen més destresa.
El restaurant, que també és una mica bar, però és sobretot restaurant, està en un carrer tranquil·líssim (carrer de Requesens, 7), i a la terrassa sempre hi trobareu músics, ja que el Taller de Músics és allà mateix. Fa nou anys que va obrir. El Robert és del barri del Raval de tota la vida, hi ha crescut i hi continua vivint. Ha treballat en tota classe de restaurants, des de Ca L'Isidre al Cañete. Des de Ca la Nuri a restaurants d'alta gastronomia a l'estranger. I tot el bagatge l'ha portat a obrir un restaurant que està clarament fet a la seva mida.
Al Robert li agrada passar el temps lliure a Nalec (Urgell), on té arrels. Ens recorda que és el poble de Txema Corbella, perquè és molt del Barça i també molt familiar: no es descuida de dir-nos que hem d'anar a esmorzar a casa del seu germà: La Grangeta, al carrer Pintor Fortuny, 26. Com a persona que treballa al Raval, ja conec el lloc, el seu germà i la memòria prodigiosa que demostra recordant el tallat-curt-de-cafè-amb-sacarina-i-llet-de-civada, mentre cobra i encarrega un entrepà de truita de patates que ja sap que vol la senyora que ha entrat per la porta. No pots freqüentar el Raval i no haver esmorzat a La Grangeta, de la mateixa manera que ara hi hem de sumar que has d'haver dinat o sopat a Cal Robert.
Fàcilment, us deixareu portar pel sentit de l'humor del Robert i la seva capacitat de connectar amb la gent. I mentre vosaltres us poseu les botes, a ell no se li escaparà que us calen quatre llesquetes de pa per sucar aquest guisat tan bo i deixar el plat ben net.