Ni un dia a casa
Restaurants 23/02/2023

El Pescador: la brúixola marca el rumb

La Ruth i la Gessamí són ara les patrones del restaurant familiar

2 min
Les noves responsables de El Pescador.
  • Carta: marinera
  • Vi: catalans
  • Servei: familiar
  • Local: mariner i amb detalls personals
  • Preu per persona: 30 euros

Som en un poble que sempre ha estat lligat al mar, a la pesca i a la feina incansable dels seus habitants. D'aquesta herència, en va néixer l'any 2000 El Pescador, a l'Ametlla de Mar. Ho va fer de la mà de l'Agustina i el Diego, que sense cap experiència en la gastronomia van comprar un local al carrer Cala Joanet i van obrir el seu propi restaurant. Ella a la cuina i ell a la sala. El Diego era mariner, armador i patró d'una embarcació, però el mar cansa, esgota i després de passar moltes hores aguantant el balanceig damunt la barca va decidir posar els peus a terra.

Tots dos, juntament amb part de la família, van aconseguir tirar endavant el negoci que ha esdevingut una referència de la zona. Ara les que porten el local són la Ruth Estrada, filla dels fundadors, i la Gessamí Gasemi, cunyada de la Ruth.

Aquesta última substitueix l'Agustina a la cuina i la Ruth fa del seu pare a la sala. Precisament, la Ruth és qui ens recomana els plats que hem de tastar. "Mantenim l'essència de la primera carta dels pares, peix comprat a la confraria, bon producte". 

De primer, el Carles tria les gambes blanques amb allets, un dels plats estrella del restaurant. Espectaculars. "Les fem saltejades amb allets i pebre. No tenen secret, però són una marca de la casa", ens diu la Gessamí. L'Ivan, de primer, opta pel peix fregit. I l'Adri pels musclos a la marinera. De segon, els habituals d'El Pescador diuen que a la cuina tenen bona mà per a la fideuada. Per tant, no dubtem i l'encertem. "La clau és el fumet, el fem seguint la recepta de la nostra àvia", ens diu la Gessamí, sense descobrir-la. En donem fe, hi tenen la mà trencada. 

Per postres, compartim un trident de flams de xocolata, vainilla i coco. Tot aquest àpat mariner va regat, evidentment, amb un blanc fresc i jove, el Marmellans, de garnatxa blanca de Capçanes.

La decoració del local no deixa indiferent. Adornat amb símbols mariners, en destaquen dos elements. El primer, tres vinils d'on pengen tres barques. "Són les tres embarcacions que hem tingut a la família. La més antiga, l'Àngela; la segona, José y Rubèn, i la tercera, Diego tercer". El segon element, la brúixola d'una d'aquestes tres barques. Com totes, assenyala el camí que s'ha de seguir. "Hi estarem anys i anys. Ens apassiona i no volem deixar perdre la feinada que van fer els pares", ens diuen alhora la Ruth i la Gessamí. Elles ara són les patrones de la barca familiar, les que marquen el rumb d'El Pescador. La família és la millor brúixola.

stats