Obertures

De pastrami, d'ibèric amb tòfona o d'escalivada: així son els biquinis d'autor a 6,5 € del nou local de Jordi Roca

Obre al centre de Girona la Bikineria del Rocambolesc amb una aliança amb Ona Carbonell, que hi vendrà en exclusiva la seva primera col·lecció de biquinis de bany

3 min
Els bikinis del nou local de Jordi Roca.

GironaPer esmorzar, per a un dinar fugaç, un berenar copiós, un sopar improvisat o un ressopó per evitar la ressaca. El biquini és un entrepà versàtil que té pocs detractors. Des que la sala amb el mateix nom va popularitzar-lo a Barcelona simplificant la recepta de la croque-monsieur fa cosa de mig segle que no han deixat de créixer els bars adeptes que rivalitzen per tenir l’honrós títol del millor biquini de la Ciutat Comtal. I xefs famosos com Carles Abellán van decidir portar-lo a un altre nivell afegint trufa al clàssic de pernil dolç i formatge, que el seu fill, Tomàs Abellán, ha inclòs amb orgull a la carta dels seus restaurants.

Als bars de Barcelona, però, els ha sortit un competidor a 100 km de distància. El Rocambolesc, l’aventura dolça que va començar el germà petit del Celler de Can Roca, Jordi Roca, fa poc més d’una dècada amb la seva companya, Alejandra Rivas, acaba de fer el salt al salat. A tocar de la gelateria i de la confiteria obre aquest divendres La Rocambolesc Bikineria, un petit local amb una carta limitada però que té un concepte nou i alhora molt simple: vendre quatre tipus d’entrepans calents.

Jordi Roca i Alejandra Rivas a la inauguració de la Bikineria a Girona.

"Que per què una biquineria? Doncs perquè sí. Perquè un biquini entra bé en qualsevol moment del dia", exclama Jordi Roca sobre la decisió de la família d’expandir el negoci cap al salat. Ara bé, els biquinis no porten ingredients simples. Si bé a la carta hi ha el clàssic de pernil dolç i formatge amb mantega a 5,5 euros, els tres restants tenen ganes de sorprendre i costen 6,5 euros. "El meu preferit és el de pastrami", certifica el petit dels germans Roca, encarregat dels dolços del Celler, que espera que al local hi vagi tanta gent a comprar biquinis com cues tenen per comprar gelats al Rocambolesc.

El de pastrami està fet amb una peça de vedella de Girona cuita 72 hores a baixa temperatura amb espècies i una xucrut casolana. La tercera opció és el d’ibèric: amb pernil, burrata i tòfona, planxat amb pa de motllo esponjós. I finalment una opció vegetariana: albergínia escalivada, formatge i tòfona de temporada. La tòfona, doncs, es converteix a la Bikineria en un ingredient clàssic dels entrepans calents planxats.

Un maridatge amb la terra i el mar

Per maridar els biquinis, Rocambolesc proposa una beguda tradicional però alhora difícil de trobar: suc de poma de Girona espremut al moment amb una liquadora gegant a un preu de 3 euros els 30 cl i de 3,5 euros els 40 cl. En cada got, un mínim de tres pomes triturades. Un maridatge de quilòmetre zero que complementen amb una altra proposta sorprenent: la possibilitat de comprar un biquini de bany. La campiona olímpica de natació sincronitzada Ona Carbonell s’estrena de la mà de Rocambolesc en el negoci de la confecció amb una primera col·lecció que de moment es podrà comprar en exclusiva a la Bikineria i que espera començar a comercialitzar en altres espais a partir de Setmana Santa.

"Em van trucar l’Ale [Alejandra] i en Jordi i em van dir que volien muntar una biquineria i vendre també models de bany meus –ha explicat Carbonell emocionada durant la inauguració aquest dijous–. Ens va semblar una molt bona idea. Sobtarà que et vagis a menjar un biquini i et compris un vestit de bany: és molt rocambolesc!"

stats