Ni un dia a casa

La Palma de Bellafila: un racó de felicitat al Barri Gòtic

Ofereixen un menú diari molt equilibrat per 20€, amb un primer i un segon a escollir, pa, beguda i postres inclosos

3 min
L'Albert, l'Alain i la Judit al davant del restaurant.
  • Adreça: Carrer de Bellafila, 5 (Barcelona).
  • Cuina: tradicional elaborada, amb menú del dia per 20 €
  • Obligat: ceps saltats amb rovell d’ou
  • Vi: 60% de referències catalanes
  • Servei: amable, atent i professional
  • Local: espai petit amb taules i barra
  • Preu per persona: 50 € amb vi. 

És dijous i el Valentí arriba al restaurant carregat amb dues caixes plenes de bolets. Són els primers ceps i rovellons de la temporada, que l’Albert i la Judith reben amb una gran alegria coneixent la qualitat del producte que els ofereix el seu boletaire de confiança, el Valentí Pombo. Hores després, els bolets ja són a la carta, de fet, millor dit, formen part de la llista de suggeriments: els ceps saltats amb rovell d’ou i els rovellons, com ha de ser, amb all i julivert. No hi ha millor manera de començar la nostra visita a La Palma de Bellafila, el nou espai gastronòmic de la Judith Giménez i l’Albert Rial al cor del Barri Gòtic de Barcelona, una versió millorada i modernitzada de la també seva Bodega La Palma, que funciona de forma exitosa des de fa vint anys a pocs metres del nou local. “Són dos llocs amb vida pròpia: la Bodega amb una cuina clàssica senzilla i oferta de tapes, i aquí amb una proposta també tradicional, però més elaborada, un punt més gastronòmica”, explica l’Albert per definir la personalitat del nou restaurant.

L’Albert i la Judith són parella i treballen junts des de fa vint-i-vuit anys i, entre altres coses, els va molt bé perquè tots dos tenen les idees molt clares. “Fa molt temps que teníem al cap un projecte així: ens encanta la cuina i volíem un restaurant per oferir els plats que ens agraden. Cuina, producte i bon servei. Nosaltres ens ho passem bé i volem que la gent es diverteixi a casa nostra”, remarquen tots dos. Ofereixen un menú diari molt equilibrat per 20 €, amb un primer i un segon a escollir, pa, beguda i postres inclosos. La carta és molt temptadora i la llista de suggeriments un espectacle, així que sent fidels a la nostra filosofia, decidim fer una selecció del que més ens crida l’atenció. Assessorats en tot moment, això sí, per l’Alain, el cap de sala i la cara més visible del restaurant, que també escull l’ampolla d’Enclòs de Peralba 2021 (DO Penedès), elaborat a Sant Sadurní d’Anoia, per acompanyar com cal un dinar que promet. “Tenim una selecció de vins, dels quals al voltant d’un 60% han de ser de casa nostra, catalans, un 30% de la resta d’Espanya i l’últim percentatge el guardem per als vins internacionals”, ens informa l’Albert.

Iniciem el recorregut gastronòmic amb una safata de musclos bouchot saltats extraordinaris, gustosos, suaus i que pràcticament es desfan al paladar. Continuem amb un altre plat de la llista de suggeriments: els escamarlans encebats i flamejats. Hi afegim les costelletes de conill a l’allet, la cansalada confitada amb gambes i la pintada amb peres. I encara ens queda espai per compartir al final una selecció de formatges i la meravellosa tartaleta de fruita de temporada que avui és de figues i que és una obra d’art de la Martina, que s’encarrega de les postres i la pastisseria del restaurant.

Asseguts ja a la nostra taula després del servei, la Judith i l’Albert ens parlen del seu nou projecte, i els surt de dins descobrir-nos la premissa que tenien abans d’engegar-lo: “Volíem acabar amb l’antiga hostaleria”. D’entrada la frase és contundent, però té tot el sentit del món: “Horaris impossibles, pagar malament, tot això s’ha d’acabar, perquè acaba venint a taula i afectant el servei. Si jo estic de mal rotllo, et serviré malament, i això no pot ser”, reflexionen. La Palma de Bellafila és un racó de felicitat al Barri Gòtic: no importa com s’hi entra, d’aquí sempre se’n surt content.

stats