La teva 'foodie' de capçalera
Restaurants 12/04/2023

Si no és el millor restaurant japonès de Barcelona, poc n'hi falta

El Shunka és un establiment que quasi sempre està fregant el 10

3 min
Una selecció de nigiris del Shunka.

A veure, jo sé que aquest és un debat intens. Així que titulo sense voler ser categòrica i des del convenciment que és dels llocs que quasi sempre està fregant el 10. Per als amants de la cuina nipona, Barcelona té llocs que val la pena visitar. Des dels més senzills, com el Mikasa o l'Una Mica de Japó a d'altres més refinats, com el Daijiro Soba o l'Aiueno. O refinats del tot, com podria ser el Sensato (aquest mereix un article per ell sol, pròximament a les vostres pantalles).

Tornem on érem: dins tota aquesta oferta hi ha una restaurant que destaca per la seva trajectòria i, sobretot, per la qualitat del seu producte: el Shunka. Situat al carrer Sagristans, prop de la catedral de Barcelona, és un temple per gaudir d'aquesta gastronomia gustosa i saludable. El Shunka és la casa mare de la qual han sortit altres projectes, com el Koy Shunka, que té una estrella Michelin i que n'és una versió molt més sofisticada, o el Majide, al carrer Tallers, que té un menú de migdia entre setmana deliciós per 16,80 euros.

Del Shunka heu de saber dues coses: s'hi ha d'anar amb reserva, que és molt fàcil de fer amb Google, i hi ha prou diversitat de plats perquè agradi a (quasi) tothom. Si us agrada el sushi, triomfareu seguríssim, però si no, teniu tempura (de verdures o de llagostins), fideus tipus yakisoba o udon amb caldo, pollastre fregit, diversos tipus d'arrossos o carpaccio de ventresca de tonyina amb salsa de soja i fulla de wasabi.

Els meus plats preferits són l'ostra amb sals ponzu, el nigiri d'anguila, el nigiri de toro (que sabeu que és la millor part de la tonyina; també és deliciós el sashimi, on hi ha el peix totalment despullat), la fritura de cocotxes de lluç, les espardenyes saltades i les gambes de Palamós rostides. Tinc pendents de tastar a la propera visita les escopinyes amb salsa de sake o el sashimi de navalles.

Nigiri d'anguila del Shunka.
Uramaki del Shunka.

Una de les característiques que fan del Shunka un lloc tan bo és que quan tasteu el peix, en especial el salmó i la tonyina, notareu que es desfà a la boca com si fos mantega. És una sensació molt gustosa i diria que addictiva. L'espai és senzill i agradable. Té taules i un espai de barra on pots veure el formiguer de cuiners treballant.

Si teniu ganes de provar el sake, també és un bon lloc per fer-ho. I per acabar de manera ben dolça, a banda de la seva selecció de postres, us recomano una copeta de licor de pruna (a mi m'agrada ben fresc, amb glaçons).

La sala del Shunka.

Tenen un menú degustació (conformat per nou plats i unes postres) que inclou una gran representació de les menges més delicioses. Val 68 euros per persona. Si hi aneu a la carta us costarà molt menys. Si teniu l'oportunitat d'anar-hi tornant, jo soc del parer que és millor menjar menys i anar descobrint a poc a poc les meravelles que amaga aquest temple japonès. L'experiència serà encara més rodona.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats