NI UN DIA A CASA
Restaurants 06/09/2020

‘Born in el Port de la Selva’

Ivan Díez / Carles Domènech / Adrià Albets
3 min
L’Imma Morell i el Quim Nadal a la terrassa del Bellavista, al Port de la Selva.

En el món de la gastronomia hi ha molt més que estrelles. Existeix un gran grup de professionals que dignifiquen l’ofici amb honestedat i molta feina. Aquest és el cas de Quim Nadal i Imma Morell, fills del Port de la Selva, que perpetuen un model familiar iniciat fa 75 anys.

La del Quim i l’Imma és una història de dedicació i estima cap a un mar i un poble que els han vist néixer. Una història de tres generacions. La quarta comença a treure el cap i a aportar noves propostes. La mare del Quim, la Lourdes, i el pare de l’Imma, el Salvador, cada dia visiten el Bellavista per donar suport als fills i per seguir compartint la taula prèvia al servei.

Enguany, a part de l’estrena d’un local totalment reformat, el client habitual del Bellavista ha trobat nous plats en una carta on destaca el producte fresc de qualitat. Nosaltres comencem l’àpat amb ostres. “Aquest any són el nostre reclam. Les cobrem a 1 euro. No hi guanyem res però ens aporta nous clients”, ens explica l’Imma. Les ostres són franceses, gustoses i carnoses. Sense cap floritura. Només acompanyades pel suc de les llimones de l’hort del Salvador. Seguim amb anxoves amb denominació d’origen, pop i unes extraordinàries sardines que la nit anterior encara nedaven! Acabem amb la mariscada Cap de Creus, que ben bé podria ser un bon resum dels grans productes que ens ofereix el Mediterrani: llamàntol, gambes, escamarlans, llagostins, cloïsses, cargols de punxa, musclos, calamars a la planxa i a la romana, sèpia i zamburinyes. Aquest cop el vi escollit és el Noble del celler Trobat de Garriguella. Un vi de criança de les varietats cabernet sauvignon, syrah i samsó.

El Quim i l’Imma són de bona pasta i el seu equip també. Ens atén l’Isa, que fa més de vint anys que treballa al Bellavista. En temporada alta l’acompanyen el seu marit i els fills. Un equip, una família. Històricament el Bellavista ha sigut un restaurant de menú i paella. Actualment ofereix tres menús: 15 €, 17 € amb paella i 24 € amb sarsuela o llobarro. La paella és el plat estrella, amb una mitjana de 100 racions al dia a l’estiu.

El 2020 no només serà recordat com l’any de la pandèmia, també ho serà perquè la fisonomia del Port de la Selva ha vist una millora en totes les terrasses que depenen de Ports de l’Estat. La del Bellavista era de l’any 1971. La remodelació del local i la pandèmia els ha donat temps per pensar i per introduir nous plats proposats pel fill del Quim i l’Imma. A més, la necessitat de recuperar tot el temps que han estat aturats els ha servit per ampliar l’horari i oferir esmorzars de qualitat.

El Quim només baixa a Barcelona per anar a veure Bruce Springsteen. Per un moment ens imaginem el Quim cantant-li a l’Imma l’última frase de My hometown : “ Son, take a good look around. This is your hometown ”. En aquest cas no es referiria a Freehold, una petita ciutat de Nova Jersey, sinó al Port de la Selva, un petit poble empordanès al nord del cap de Creus i als peus del monestir de Sant Pere de Rodes. Permeteu-nos que us diguem que difícilment trobareu un paratge més formidable que aquest. I, a més, si aneu al Bellavista us faran sentir com a casa i menjareu molt bé.

Bellavista

Carrer de la Platja 3, el Port de la Selva

Cuina: Casolana i de producte

Menú:15 €, 17 € i 24 € amb beguda

’Must’: Paella marinera

Vi: Carta curta

Cervesa: San Miguel i Estrella Damm

Servei: Familiar

Local: Terrassa i menjador amb vistes al mar

Preu final per persona: 35 € (carta sense vi)

INSCRIU-TE GRATIS AL BUTLLETÍ MENGEM

Apunta-t'hi gratis aquí per rebre cada dijous una selecció de receptes, reportatges sobre productes de temporada, sobre nutrició, entrevistes a productors, recomanacions de restaurants i molt més.

stats