La teva 'foodie' de capçalera
Restaurants 16/02/2023

Menú de migdia japonès per 9,50 (en una vil·la amb jardí)

Aquest lloc és una autèntica raresa i un oasi de pau enmig de Barcelona

3 min
El plat del mes a Vil·la Urània.

Crec que és un cas únic, així que val la pena que el conegui com més gent millor. Perquè el títol no és pescaclics, és purament descriptiu: un menú hiperbé de preu, que serveix gastronomia japonesa casolana i en un entorn idíl·lic.

Comencem per l'entorn. Es troba a Vil·la Urània, una torre enjardinada construïda el 1868 pel pare de l'astrònom Josep Comas i Solà. Aquest en va ser el propietari i quan va morir la va deixar a l'Ajuntament de Barcelona. Gràcies a aquest gest, en lloc d'un bloc de pisos hi ha un Centre Cívic. Té dues entrades, des de Via Augusta i des del carrer Saragossa (es troba al barri del Putxet i el Farró). Té un lluminós menjador en què a banda i banda hi ha taules exteriors per poder menjar al solet, ben a prop de l'escalinata, presidida per uns lleons. És un espai de pau especialment els migdies entre setmana. En aquest article parlo de la cosa estrictament gastronòmica, però en ser un Centre Cívic hi ha un ampli programa d'activitats.

La façana de Vil·la Urània.
Els deliciosos pastissos.

Passem a la teca. Qui s'encarrega tant dels plats salats com de la infinitat de dolços que serveixen és l'Aya Hanaka. Una japonesa que van començar a l'obrador compartit de Dolç i Taino. Quan va tancar, va traslladar el seu tiramisú de matcha, els panettones i el seu famós shortcake japonès (la versió amb nata i maduixa) a la Vil·la Urània sota el nom de Kasa Hanaka. I hi va incorporar els plats salats. La fórmula és la següent: entre setmana el menú de migdia val 9,50 i inclou beguda. Els caps de setmana puja a 12,50, i inclou un principal i un acompanyament, més endavant us en dono més detalls. Amb un euro més hi afegeixes cafè o te i amb 3 euros alguna de les fantàstiques postres. A banda, proposa un plat que va canviant cada mes, que val 12,50. El mes de febrer és un udon amb dashi de ceba caramel·litzada, pulled pork a la mostassa à l'ancienne i verduretes de temporada caramel·litzades amb soja i mel. El plat també inclou beguda.

Per a la fórmula de migdia hi ha plats principals com el pollastre amb yuzu i miso; curri japonès vegà, o hummus d'edamame amb cogombre, tofu i salsa kimuchi. En total hi ha sis opcions. A banda, haureu de triar els acompanyaments, la majoria amanides que barregen envinagrats, sèsam i brots. Em sembla una ganga. Com que l'oferta de pastisseria és molt potent, també és un bon lloc per anar a esmorzar o berenar. I alerta, és un gran emplaçament per anar a fer el vermut dels diumenges. Tinc molta curiositat per tastar les "braves nipones" o el "wakcamole japonès" (ho escriu així). Aquest lloc és una autèntica raresa, en el bon sentit. Com comprendreu, l'havia de compartir amb vosaltres.

El menjador del Centre Cívic.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats