L'Estrella: 200 anys de tradició i molt de futur per endavant


Era impossible fer una sèrie de recomanacions i no fer parada a la pastisseria L'Estrella. Per dos motius: per una banda, perquè és la pastisseria més antiga de Barcelona i cal apuntalar el patrimoni que ens queda en forma de petit comerç i artesà. Per altra banda, perquè ens va permetre portar-vos bones notícies quan el Mengem va saber que aquest històric comerç tenia la seva continuïtat garantida gràcies a dues noies joves i trempades. Ho podeu llegir a l'article "Dues joves fan renéixer la pastisseria més antiga de Barcelona".
Quan passes per davant de la preciosa pastisseria fundada el 1825 i ubicada al Raval (carrer Nou de la Rambla, 32) és impossible no fixar-s'hi. Els ulls se n'aniran directament al seu bonic aparador, i els peus, tots sols, entraran dins empesos per la seva bellesa. Un cop hi hàgiu fet despesa, ja no hi anireu només per perquè és bonica o per la simpatia d'Anna Campos i de Judit Servent –que també–, sinó que hi tornareu per la qualitat del que venen. Fet com sempre al forn de sempre. Jo tinc una especial debilitat pels seus croissants. Totes dues han sabut mantenir l'esperit i servir-hi el que a la clientela habitual està acostumada. Però, a més, tenen idees per oferir novetats que no trenquen en cap cas amb la tradició.
Aquest any han fet 200 anys i això aviat és dit. En un món tan canviant, tant de bo d'aquí a dos-cents anys més en pugui seguir gaudint qui en aquell moment campi per aquesta terra. Per molts anys!