Ni un dia a casa

Hitsumabushi: anguila del Delta, talent del Japó

Un restaurant familiar de referència per als amants de la cuina japonesa

2 min
El Nobuyuki i la Yukiko a la sala del restaurant amb un plat amb sashimi d'eriçó.
  • Adreça: av. de la Riera de Cassoles, 3 (Barcelona)
  • Carta: menús i carta eminentment japonesos 
  • Obligat: anguila del Delta guisada a foc lent i flamejada
  • Vi: carta curta
  • Servei: agradable i eficient
  • Local: senzill 
  • Preu final per persona: 60 €

Nobuyuki Kawai va arribar fa gairebé vint anys a Barcelona, juntament amb la seva dona Yukiko, després de demostrar les seves habilitats tant a Tòquio com a Narita. Ell només parlava japonès i per aquest motiu era imprescindible trobar un negoci amb propietari del seu país. Van tenir sort! El restaurant Yashima va acollir un jove xef amb gran habilitat per fer servir els ganivets i amb moltes ganes de treballar. Aquesta aventura va durar dotze anys. Va ser aleshores quan es van plantejar obrir un restaurant propi on incorporar les seves inquietuds, el talent creatiu del Nobuyuki i la saviesa per gestionar la sala de la Yukiko.  

El Nobuyuki és originari de Hamamatsu, a l'oest de Shizuoka, molt a prop de l'oceà Pacífic. És un gran centre de creativitat i destaca perquè grans marques de la indústria del motor van arrencar des d'aquí, però també, i això és el que més ens interessa, per tenir una de les produccions més importants i destacades d'anguila (unagi). "Conec perfectament el món de l’anguila, la del delta de l'Ebre és molt bona i per això és una de les nostres principals propostes", ens comenta el Nobuyuki mitjançant la seva estimada traductora.

Demanem d'aperitiu els clàssics edamames i una Kirin Ichiban, una cervesa japonesa de primera premsada molt suau i poc amarga. L'àpat pròpiament dit el comencem amb un parell d'ostres amb vinagre japonès i gelatina tosazu per a cadascú. És en aquest moment quan sempre que ens trobem en un restaurant nipó debatem si continuem amb cervesa o demanem vi. Avui el fet que la carta sigui molt curta ens facilita la decisió. Tres birres més, sisplau!

Continuem amb una amanida de toro espectacular i uns nigiris flamejats de llagostí i de calamar. Ara és l’hora dels gunkan (boles d’arròs envoltades en alga nori i coronades amb el producte que et vingui de gust). Li demanen a la Yukiko que faci ella la tria i l'encerta: freses de salmó, toro i garota i tonyina.

És evident que no podem marxar sense tastar l'anguila del Delta. És tendra, gustosa, guisada a foc lent i flamejada. Un tresor de la natura i dels fogons. El shari o l'arròs de sushi cuit i preparat com ho fa el Nobuyuki complementa a la perfecció el producte de primer nivell que ofereixen diàriament al Hitsumabushi.

Vint anys després, el Nobuyuki encara no domina ni el català, ni el castellà ni l’anglès. Nosaltres seiem amb la Yukiko per parlar de gastronomia, cultura i una mica de la vida. "Cada estiu anem al Japó, però la nostra vida és aquí." Ens parla també del seu fill Shuki (13 anys), un català gran afeccionat a la pesca i que tot just ara comença a aprendre, de la mà del pare, l'ofici de netejar el peix.

El Hitsumabushi és un restaurant familiar de referència per als amants de la cuina japonesa amb uns menús bé de preu i amb una carta amb moltes propostes suggeridores. No hi trobareu el glamur d'altres restaurants, però el menjar i el tracte us captivaran. Tasteu-lo!

Recorda que la millor opció per gaudir d'aquesta proposta gastronòmica són els serveis de Renfe Rodalies

stats