Restaurants
Restaurants 09/12/2022

GoXO, el 'fast food' de Dabiz Muñoz a Barcelona

Situat darrere l'Illa Diagonal, el restaurant triomfa entre el públic jove

2 min
Doble hamburguesa de formatge de carn madurada del GoXO.

Dabiz Muñoz és un cuiner conegut per la seva voluntat d'innovar i trencar motlles amb una manera de fer una mica gamberra. El restaurant DiverXO, a Madrid, és l'aventura del xef que té més galons. Tot i això, ha continuat obrint línies de negoci amb conceptes diferents, però amb el mateix segell que l'ha fet tan popular. A Barcelona des de fa un any també hi té un restaurant: el GoXO. És una mena de fast food pensat per al gran públic. Una iniciativa que Muñoz va fer néixer arran de la pandèmia. Al local no hi ha servei de sala: demanes a la barra, pagues i reculls la comanda. I hi té escrit amb llums de neó el terme amb què es defineix: "Goxisme il·lustrat".

Què s'hi pot menjar?

A la carta hi ha plats molt diferents entre si, que responen a l'univers del xef. Des d'un frankfurt amb pa de brioix fins a un cocido que barreja l'estil madrileny amb el de Hong Kong. Hi ha plats que serveixen de manera que els acabis al teu gust, amb el caldo o les salses a banda. El picant és present en uns quants, perquè hi ha una gran influència asiàtica i mexicana. A la carta està tot especificat, també els al·lèrgens. Cal destacar els udon a la carbonara estil Singapur, amb gambots, mantega fumada de llimona i bacon, ous de corral i suquet de gambot i chipotle. Hi ha quatre postres a la carta, amb el pastís de formatge "a la Pedroche" d'estrella.

Frankfurt amb pa de brioix.

Preus

El plat més econòmic val 9 euros, que són els dos gaspatxos que hi ha la carta (un de tomàquets verds mexicans, jalapeños amb llima i oli d'oliva; i l'altre de maduixots i tomàquets madurs, chipotle fumat i oli d'oliva). El més car són les costelles de porc duroc, que han estat cuites dotze hores, lacades i rostides, porten dos tipus de salses i van acompanyades de pa al vapor. Són per a dues persones i valen 30 euros. Hi ha quatre tipus de còctels, força originals, i tots valen 12,50. Pel que fa als dolços, el pastís "a la Pedroche" val 10 euros i les postres més cares, el pa de pessic fluid, en val 16. El preu per persona s'acosta als 30 euros.

On és?

És als baixos de l'Hotel NH Collection Barcelona Constanza. Si hi entreu per la banda de l'Illa Diagonal, hi trobareu primer la terrassa i l'entrada del restaurant a peu de carrer. Si hi aneu per la banda de Déu i Mata, haureu d'entrar a l'hotel i pujar un pis.

A qui va destinat?

Hi ha sobretot molt jovent. I molts pares amb fills adolescents. Entre setmana és més tranquil, però el dissabte sobretot hi ha cua al carrer. També hi treuen el cap els hostes de l'hotel, força encuriosits.

Entrada del restaurant GoXO a Barcelona.
stats