La Font del Gat: un espai històric per fer xerinola a la fresca


Aquesta temporada ens hem retrobat amb aquest espai històric (i ventilat!) i val la pena tenir-ho en compte si sou per Barcelona. Després que tanqués durant la pandèmia, hem recuperat La Font del Gat. Preciosos jardins, magnífiques vistes i arquitectura de Puig i Cadafalch.
És el moment de fer una bona fontada amb els amics. Aplegar-nos i no mirar el rellotge. I quan la pomada (que molt intel·ligentment han posat a la carta) vagi pujant, acabar cantant la cançó popular abraçats amb els de la taula del costat. I si algú no sap la tonada, explicar-los la història del lloc on som, que Barcelona ve de molt lluny, és molt bonica i no és (encara) un decorat.
És important que, ara que tornem a disposar d'aquest espai, sigui un actiu per a la ciutat i per als que hi viuen. Així que s'ha de prendre posicions ràpidament, perquè l'esperit del lloc sigui precisament el que havia estat sempre, el del berenador. S'hi serveixen arrossos, carns a la brasa i tapes per compartir. La cuina no és de filigrana però és bona i suculent: croquetes, esqueixada o coca de recapte. Els propietaris són el Grup Confiteria, especialitzats en recuperar establiments emblemàtics i actualitzar-los preservant-ne l'essència. Durant el mes d'agost, la meva franja preferida per visitar aquest espai ubicat dins els jardins de Laribal, a Montjuïc, és la tarda vespre, i anar veient com canvia la llum i com (per fi) baixa la temperatura. Ah! I mireu-vos la programació de música en directe. Jazz, rumba i música electrònica. Trieu la vostra aventura.